Kako bi se odala počast istoriji objekta, imena sala za sastanke i konferencije su inspirisana vazduhoplovstvom.
Enterijeri

U čuveni hangar za avione smestile se nove Google kancelarije

Milijarder Hauard Hjuz je za potrebe konstruisanja aviona Hercules IV, poznatijeg kao Spruce Goose, podigao ovaj hangar još 1943. godine. Sada se u njemu baškari tehnološki gigant.

Po projektu studija ZGF architects nekadašnji hangar za smeštaj aviona u losanđeleskoj četvrti Playa Vista preuređen je u novi Google kampus i to na četiri nivoa s ukupnom površinom od 41.800 kvadratnih metara. Kancelarije u drvenoj istorijskoj građevini dužine 228 metara osmišljene su po konceptu „zgrade u zgradi“ zbog čega enterijer ovog poslovnog prostora izgleda potpuno neuobičajeno.

Hangar je još 1943. godine izgradio američki milijarder, investitor, filmski producent i avijatičar Hauard Hjuz.

Hangar je još 1943. godine izgradio američki milijarder, investitor ali i avijatičar Hauard Hjuz, za potrebe konstruisanja aviona Hercules IV, poznatijeg kao Spruce Goose, piše ArchDaily.

Transformacija je podrazumevala složenu i obimnu rekonstrukciju drvene strukture postojećeg objekta. Nova arhitektura smeštena je u ogromni, otvoreni prostor hangara s obe strane potpuno obnovljene centralne zone, u kojoj su nekada bile smeštene kancelarije vazduhoplovnih inženjera.

Različite forme osnova svakog sprata izvedene su na način da se prirodnoj svetlosti omogući što bolji protok, kako bi ona akcentovala prostranstvo i otvorenost prostora.

Zgrada u zgradi

Kancelarije su postavljene oko centralnog prostora u kom su smešteni kafei i zajednički prostori za relaksaciju.

Koridori su organizovani na način da na suptilan način povežu isprepletene zone, tako da celokupan prostor ipak ima otvoren plan.

Omaž istoriji objekta

Materijalizacija novog Google prostora podređena je objektu. Boja i materijali su uvedeni u prostor drvene konstrukcije kroz ručno pravljene komade nameštaja po meri, ali i kroz živopisne umetničke instalacije.

Kako bi se odala počast istoriji objekta, imena sala za sastanke i konferencije su inspirisana vazduhoplovstvom.

Foto: ZGF architects

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *