Rasveta

Snohetta predstavila svoju prvu kolekciju rasvete

Renomirana norveška arhitektonska firma ušla je na potpuno novo tržište.

Kolekciju Flik Flak, koja je predstavljena na ovogodišnjoj Nedelji dizajna u Stokholmu, čine zidne, stone i podne lampe svedenih linija od crne breze ideale za minimalističke enterijere. Međutim, ono što je još zanimljive za ovu rasvetu jeste što je nju dizajnirala svetski priznata arhitektonska firma Snohetta koja svi znamo po velelepnim objekatima poput opere u Oslu ili Memorijalnog paviljona 11. septembar u Njujorku.

Pogledajte kako izgleda ova rasveta:

Kada je zatvorena, lampa daje usmerenu svetlost, a kada je potpuno otvorena ona obasjava čitavu prostoriju.

Flik Flak rasveta napravljena je korišćenjem LED traka postavljenih između dve furnirane ploče od crne breze, povezane crnom šarkom. Na ovaj način omogućeno je da se drveni delovi pomeraju do ugla od 180 stepeni i da se tako kontroliše smer osvetljenja, piše Dezeen.

Kada je zatvorena, do svog najmanjeg graničnog ugla, lampa daje usmerenu svetlost, a kada je potpuno otvorena ona obasjava čitav prostoriju u kojoj se nalazi. Ovo je veoma praktično 2-u-1 rešenje!

Skandinavski stil

„Lampe su inspirisane dizajnom rađenim za hotel Treehotel u Švedskoj. Ovo zemlja poznato je po dugim zimskim mesecima i blagim letima pa smo mi želeli da dizajniramo lampe koje bi bile fleksibilne i koje bi mogle da se prilagode ovom kontekstu življenja na severu.“, rekli su dizajneri Jenny Osuldsen i Stian Ekkernes Ross iz Snohette.

Kolekcija lampi Flik Flak biće predstavljena na Sajmu nameštaja i rasvete u Stokholmu koji je počeo juče i trajaće do 10. februara, a postaće deo prodajnog programa brenda Ateljé Lyktan.

Foto: Snøhetta

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *