Zgrada sa dva ulična fronta
Novi objekti

Na Zvezdari se planira izgradnja objekata s dva ulična fronta

Investitor MD INVEST 011 doo iz Novog Sada gradiće stambeni objekat koji izlazi na ulice Živka Davidovića i Vladimira Gotana.

Na Zvezdari niče stambena zgrada s uvučenim fasadama spratnosti Po+Su+Pr+4+Ps. Objekat ima dva ulična fronta, ka ulici Živka Davidovića i ulici Vladimira Gortana, ukupne BRGP površine 2.326 kvadrata od čega je nadzemno 1.508 m2.

Za potrebe izgradnje ovog stambenog objekta, predviđeno je uklanjanje postojećih objekata: objekat poslovne namene površine 170m2, porodična stambena zgrada površine 94m2 i zgrada površine 16m2, navodi se u urbanističkom projektu koji je uradio arhitektonski studio ARHI PLUS iz Beograd.

Prikaz iz ulice Vladimira Gortana
Prikaz iz ulice Vladimira Gortana
Prikaz iz ulice Živka Davidovića
Prikaz iz ulice Živka Davidovića

Živka Davidovića i Vladimira Gortana

Kolski pristup objektu ostvaren je iz ulice Vladimira Gortana preko autolifta, a pešački pristup objektu ostvaren je iz ulice Vladimira Gortana. Parkiranje u objektu je rešeno sa dve podzemne garaže, jednoj na nivou podruma i jedna na nivou suterena. Garažama se pristupa preko autolifta iz ul. Vladimira Gortana. Površina garaže na podrumskoj etaži je 373,72m2 i klasifikovana je kao mala garaža, kapaciteta 12 parking mesta, od kojih je jedno parking mesto za osobe sa invaliditetom.

Plan parcele

Kolski pristup ostvaren je iz ulice Vladimira Gortana preko autolifta, dok pešaci pristupaju iz Vladimira Gortana.

Arhitektonski izraz je u skladu sa namenom, karakterom i vremenom u kome objekat nastaje i savremenim tendencijama u projektovanju i izgradnji ove vrste objekata. Planirana arhitektura se svojim osnovnim volumenom neće umnogome razlikovati od objekata koji su izgrađeni u širem okruženju kada se govori volumetriji. Međutim, svojom materijalizacijom i finom podelom fasadnih ravni i arhitektonskih detalja ima za zadatak da unapredi ambijent u kojem se nalazi, navodi se u projektu.

Dalje se kaže da je materijalizacija fasadnih zidova prilagođena konstrukciji objekta uz formiranje završne fasadne obrade od keramičkih ploča, HPL ploča i glatko malterisanih površina bojenim akrilnom bojom.

Krovne površine su projektovane kao ravan neprohodan krov. Materijali su odabrani tako da zadovolje sve uslove protivpožarnosti i visokog stepena energetske efikasnosti i savremene arhitekture.

Osnova
Presek 2
Presek 2
Presek 1
Presek 1

Parcela

Novoformirana parcela je nepravilnog oblika i zauzima površinu od 457 m2. Prema ul. Živka Davidovića postavljen je na građevinsku liniju, koja je od regulacione udaljena 3,00m. Građevinska linija povučenog sprata ka ul. Živka Davidovića je povučena u odnosu na građevinsku liniju za 2,00 m. Prema ul. Vladimira Gortana objekat je postavljen unutar građevinske linije, koja formira maksimalnu zonu gradnje i koja se prema definisanom planu poklapa sa regulacionom linijom. Prema Planu nije definisano obavezno postavljanje objekta na građevinsku liniju. Građevinska linija povučenog sprata ka ul. Vladimira Gortana je povučena u odnosu na građevinsku liniju za 2,04m, navodi se u projektu.

Aksonometrija

Javni uvid

Javna prezentacija urbanističkog za izgradnju ovog stambenog objekta na Zvezdari održaće se do 10. septembra.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Joxajox

    Neizbežno je da će sve kuće u ul. V.Gortana, Gusinjska, Madridska i okolini, biti pretvorene u zgrade. Međutim, čitav kraj je pakao po pitanju saobraćaja, kako za vozila, tako i za pešake. V.Gortana je uništena, neravna poput njive, uvek su parkirana vozila sa jedne strane, a sve je postalo još gore prebacivanjem Madridske i Gusinjske u režim jednosmerne saobraćajnice. Tu teško da će ići na bolje, pogotovo kada se useli EastSide, plus još neka zgrada u navedenim uličicama. Više ni pešaci nemaju kuda da se kreću, a gradnja ne staje. Cena kvadrata skače, a dobijate jedno veliko ništa (ili nešto u vidu haosa), čim iskoračite iz zgrade.

  2. Laki

    Zvezdara je postala odvratna, samo beton! Ocigledno su ljudi nebitni narocito invalidi, majke sa decom, kolicima, deca.. Ne postoji normalan trotoar! Nema zelenila! Obilazis nepropisno parkirane automobile po sred ulice dok neko ne pogine! Cemu sluzi inspekcija? Ko je zakazao kod urbanistickog plana?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *