Aktuelno, Novi objekti, Video

Kako će izgledati Delta Planet na Autokomandi

Delta Real Estate (članica Delta Holdinga) u proleće 2013. godine započeće gradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji pod imenom Delta Planet.

Šoping-mol, ukupne površine od oko 200.000 kvadratnih metara, nalaziće se na beogradskoj Autokomandi, uz autoput E-75, u pravcu Niša. Projekat je vredan 200 miliona evra što će biti najveća investicija Delta Real Estate Grupe u narednom periodu, ali i druga po veličini investicija u oblasti nekretnina u Srbiji u periodu od 2000. godine do danas.

Delta Planet ugostiće oko 250 lokala različitog sadržaja a očekuje se i dolazak novih trgovina koje do sada nisu bile zastupljene na našem tržištu poput H&M.

Poseban kuriozitet je velika zelena bašta koja će se nalaziti na krovu pokrivajući površinu od 6.500 metara kvadratnih. Pored toga, planiran je i prvi IMAX bioskop u Srbiji, a najavljena je i premijera 50 novih brendova na srpskom tržištu. Sve posetioce obsluživaće 2.300 parking mesta, bilo da se radi o podzemnoj garaži ili spoljašnjim parkinzima.

 

Zanimljiva je i fasada. Ona će praktično imati dva lica, gde će ka autoputu biti postavljen impresivni LED displej od oko 5.000 kvadratnih metara, dok će sa suprotne strane objekta kao kontrast biti postavljena vertikalno ozelenjena fasada od prirodnih materijala. LED displej će izvanrednim karakteristikama i dinamičnim bojama skretati pogled svim putnicima na autoputu, dok će ka Tabanovačkoj ulici razno zelenilo stvarati zeleni zid i prijatan ambijent sa stazama za sve prolaznike. Glavni ulaz u zgradu biće iz pravca kružnog toka Autokomande sa prostranim trgom i baštama kafića. Takođe je istaknuto da će se koristiti sve moderne i zelene tehnologije, pa će centar posedovati sopstvene bunare za tehničku vodu, koristiće obnovljive izvore energije, a poseban akcenat je stavljen na energetsku efikasnost.

Pogledajte video Delta Planeta na Autokomandi:

 

Delta Planet trebao bi da bude otvoren na jesen 2014.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. miljan

    A da li nam stvarno treba jos jedan soping mol?

  2. Milica P.

    Lepo izgleda objekat ali ne znam kako ce se uklopiti s Autokomandom…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *