Foto: Velux
Studentsko ćoše

4 studentska tima sa naših fakulteta u trci za VELUX nagradu 2020.

Držimo fige za studente sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, FTN iz Novog Sada i Arhitektonskog fakulteta u Nišu.

Kompanija VELUX organizuje međunarodnu IVA nagradu, koja se održava po deveti put. IVA je jedinstvena nagrada koja nagrađuje najbolje projekte na temu ’’Light of future’’ iz pet globalnih regiona: Zapadna Evropa, Istočna Evropa i Srednji Istok, Sjedinjene Američke Države, Azija i Okeanija i Afrika.

Iz naše zemlje prijavilo se četiri tima i to sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Departman za arhitekturu i urbanizam pri Fakultetu tehničkih nauka iz Novog Sada i Arhitektonskog fakulteta u Nišu.

Posle registracije, koja je trajala do 1. aprila, studenti i njihovi profesori treba da pošalju svoj rad do 15. juna, gde će žiri početi sa ocenjivanjem pristiglih projekata. Do kraja juna, žiri će odabrati po dva pobednika iz svakog regiona.

Dnevno svetlo u zgradama i istraživanje dnevne svetlosti

Pobednici će biti pozvani da predstave svoje projekte na Svetskom festivalu arhitekture u novembru 2020. godine, a žiri će odabrati jednog pobednika iz svake od kategorija nagrade. Takođe, žiri će uručiti nagrade i učesnicima koji predstave inovativnu upotrebu VELUX proizvoda. Svečanost i dodela nagrada planirana je za decembar 2020. godine.

Studenti i profesori su pozvani da kroz svoje projekte razmotre relevantan značaj dnevne svetlosti, kao izvora prirodnog osvetljenja i energije. Zainteresovani se mogu prijaviti u dve kategorije: dnevno svetlo u zgradama, kao i istraživanja dnevne svetlosti.

Više o konkursu saznajte ovde

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *