Prijave za fakultete u Srbiji otvorene su do 6. maja; Foto: Baldini Studio International
Dešavanja, Studentsko ćoše

Otvoren poziv za Allplan studentsko takmičenje

Studenti sa 42 fakulteta imaće jedinstvenu priliku da odmere svoje BIM veštine i osvoje vredne nagrade. Krajnji rok za prijavu učesnika iz Srbije je 6. maj.

Posle velikog prošlogodišnjeg uspeha, ove godine će ponovo biti organizovano regionalno Allplan studentsko takmičenje. Reč je o jednom od najznačajnijih i najvećih stručnih skupova koji će okupiti 17 arhitektonskih fakulteta i 25 građevinskih fakulteta iz 6 balkanskih zemalja.

Prema rečima organizatora, očekuje se učešće preko 1.000 studenata arhitekture i građevinarstva koji će pokazati i nadmetati se u svojim BIM veštinama.

Domaćin Allplan studentskog takmičenja 2022 je Univerzitet Crne Gore – Građevinski fakultet. Pokretači inicijative i organizatori događaja su Baldini Studio i Baldini Studio International, a generalni sponzor je kompanija Wienerberger.

Po svojoj vrsti, ovo takmičenje jedinstveno je u svetu i regionu. Kao takvo, pokrenuto je u cilju osavremenjivanja visokoškolskog obrazovanja inženjera i promocije BIM metoda rada.

Takmičenje Allplan Student Competition 2022 biće održano u Podgorici

Izdvojeno u rubrici Software:

Promocija BIM načina rada

“Allplan Student Competition je upravo ono što je nedostajalo studentima na ovim prostorima – mogućnost učenja i napredovanja u savremenom BIM načinu projektovanja, shvatanje novog pristupa poslovanju, ugodna radna atmosfera u okruženju kolega iz cele regije, razmena iskustava i prijateljstva koja ostaju za celi život” – navodi jedan od zadovoljnih prošlogodišnjih učesnika.

Glavna svrha studentskog takmičenja 2022 jeste promocija BIM načina rada kroz korištenje Allplan programa. Osim toga, događaj ima više posebnih ciljeva, od kojih se posebno izdvajaju:

  • podsticanje digitalizacije u građevinskoj industriji
  • jačanje inženjerske profesije i struke
  • stvaranje regionalne mreže inženjera
  • povezivanje fakulteta i privrede
  • povećanje konkurentnosti studenata

Jedinstveno po svom obimu i značaju, ovo takmičenje je dobra prilika za studente arhitekture i građevinarstva da se upoznaju sa rešavanjem realnih projektantskih zadataka.

Osim toga, studenti će imati prilike da iskoriste i primene stečena teorijska znanja, usvoje nove veštine, ali i da se predstave potencijalnim poslodavcima.

Takmičenje će okupiti 17 arhitektonskih fakulteta i 25 građevinskih fakulteta iz 6 balkanskih zemalja

Dve faze takmičenja

Kao po svom ustaljenom redu, nadmetanje studenata odvijaće se u dva kruga, a koje čine lokalno i regionalno takmičenje.

Prvu fazu takmičenja čini Allplan Faculty Hackathon, tokom kojeg će na svakom fakultetu biti formirani timovi od po troje studenata. Kroz trodnevno fakultetsko takmičenje timovi pokazuju svoje Allplan veštine, a prva tri tima će osvojiti vredne nagrade i steći plasman na veliko regionalno takmičenje.

U drugoj fazi takmičenja najbolji fakultetski timovi, zajedno sa svojim mentorima, će učestvovati na regionalnom Allplan takmičenju koje će se održati u periodu od 20. do 22. jula, na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u Podgorici.

Kroz trodnevno takmičenje i druženje timovi će rešavati kompleksne zadatke u Allplanu i boriti se za vredne nagrade i stručna priznanja.

Pobednike takmičenja očekuju vredne nagrade i priznanja

Kako se prijaviti?

Pravo učešća na takmičenju imaju svi studenti arhitektonskih i građevinskih fakulteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije i Slovenije.

Timovi koji su na prošlogodišnjem takmičenju osvojili neku od prva tri mesta NE MOGU da se prijave u istom sastavu. Ali, pojedinci mogu da učestvuju sa novim sastavom tima.

Prijave za fakultete u Srbiji otvorene su do 6. maja. Registraciju svog tima za učešće možete izvršiti popunjavanjem online formulara.

Da li ste već pročitali?

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *