Kako bi se zauvek rešili problema sa vlagom na sva vaša pitanja vezana za ovaj problem odgovaraju stručna lica iz kompanije Sika.

Imam veliki problem sa vlagom koja izbija iz poda.

Koju hidroizolaciju predlažete za izolaciju podloge na koju posle trebam da položim parket.

 

Ljuba Jovanović

Vukoje Mašulović iz kompanije Sika je odgovorio na vaše pitanje i predložio najbolja rešenja bilo da je reč o betonskoj podlozi ili cementnoj košuljici.

Hidroizolacija betonske podloge

Kao najbolje rešenja za izolaciju ove vrste podloge prema rečima Vukoje Mašulović iz kompanije su: Sika je Sika Lastic 152, Sika Lastic 1K ili Sika Top Seal 107.

Sika Lastic 152

Sika Lastic 152 je dvokomponentni, fleksibilni, brzosušeći, cementni malter. Koristi se za hidroizolaciju i zaštita spoljašnjih zidova koji su ukopani u zemlju, podnih betonskih temeljnih ploča i podrumskih prostorija.

Sika Lastic 1K je jednokomponentni, fleksibilni cementni malter za hidroizolaciju zidova i podova u podrumima kao i na svim betonskim ili podlogama sa starim keramičkim pločicama.

SikaTop Seal 107 je vodonepropusna polimer cementna masa koja se koristi za unutrašnju i spoljašnju hidroizolacijue betonskih površina, grubim malterima, zidovima od opeke i blokova.

Ovi materijali se mogu nanositi na podlogu gletaricom, četkom ili valjkom. Ukoliko se koristi gletarica tada se prvi sloj nanosi nazubljenom a drugi ravanom stranom. Ako se odlučite za nanošenje četkom, obratite pažnju da se izvede ukrštanje prvog i drugog sloja izolacije. Valjak se preporučuje za nanošenje materijala Sika Lastic 1K.

Hidroizolacija cementne košuljice

Ovo je malo zahtevnija podloga za izolaciju od betona. Proizvodi koji će zaustaviti vlagu na cementnoj osnovi su Sikafloor 81 EpoCem i Sika Bond T55.

Sika Bond T88

Sikafloor 81 EpoCem je trokomponentni epoksidno – cementni malter se nanosi u debljini od min 2 milimetra i liči na neku vrstu gleta. Nakon ove izolacije se može slobodno lepiti parket.

Sika Bond T55 je jedna od najboljih hidroizolacija na tržištu koja ima hidoizolaciona i zvučno izolaciona svojstva. Koristi se takođe i kao lepak. Ne postojanje ni jedne reklamacije na ovaj proizvod je dokaz njegovog kvaliteta i efikasnosti u suzbijanju vlage iz podloge.

Kako se izliva cementna košuljica: