Redizajnirana prikolica LG Bon Voyage; Foto: LG Electronics
Aktuelno

Ova kuća putujuća od LG-ja ima sve pogodnosti savremenog doma

Kamp prikolica od 17 kvadrata krcata je opremom, uključujući i solarne panele i baterije. Jedino što nema jesu kupatilo, cena i datum dostupnosti.

Na nedavno održanom sajmu potrošačke elektronike CES 2024 u Las Vegasu korejski tehnološki gigant LG Electronics poseban fokus stavio je na LG Labs, marketinško odeljenje kompanije za inovativne proizvode.

Na duplo većem prostoru nego na prethodnom izdanju CES-a, LG je predstavio čitav niz novih tehnoloških rešenja za dom, ali našu pažnju najviše je privuklo ovo mikro-stambeno rešenje koje pokreću baterije.

U pitanju je unapređena verzija high-tech kamp prikolice Bon Voyage, prilagođenog životnog prostora dizajniranog upravo tako da se i u prirodnom okruženju osećamo kao kod kuće.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Novi Bon Voyage omogućava lako povezivanje sa automobilom; Foto: LG Electronics

Smanjeni model dupleks verzije

Nova prikolica zasnovana je na nešto gabaritnijem ranijem rešenju – dupleks kući sa 20 kvadratnih metara životnog prostora predstavljenoj pod istim imenom na festivalu Wanderlust Korea 2023.

Na osnovu povratnih informacija kupaca, Bon Voyage je sada redizajniran do veličine prikolice za kampovanje, optimizujući tako prostor i mobilnost.

LG Bon Voyage – dupleks verzija iz 2023. godine; Foto: LG Electronics

Kućica ima krevet, frižider, električni šporet, prečistač vode, kao i parni ormar Styler.

Sa dimenzijama od 2 metra širine, 3,8 metara dužine i 2,2 metra visine, redizajnirani model može se opremiti raznim nameštajem i uređajima – uključujući krevet, frižider, električni šporet, prečistač vode i LG-jev parni ormar Styler, kao i proizvodima za negu cipela.

„Njegova svestranost omogućava udobno uživanje bilo gde, uz mogućnost da se lako parkira u zatvorenom prostoru ili poveže sa automobilom“ – navode u saopštenju iz korejske kompanije.

Uz spavaći prostor smešten prema prednjem delu, prikolica na stražnjem otvoru ima funkcionalnu kuhinju opremljenu električnim štednjakom, prečistačem vode i frižiderom.

Kuhinja je smeštena u zadnjem delu prikolice; Foto: LG Electronics

A gde je kupatilo?

Dizajnirana kao udoban lični prostor za predah tokom putovanja, nova prikolica Bon Voyage predstavlja i dobro osvetljen životni prostor, što je postignuto korišćenjem velikih staklenih prozora i bočnog ulaza.

Kako stvari izgledaju, prikolica nema kupatila, ali želimo da verujemo da je LG u nju ubacio prenosivi toalet i mali odeljak za kupanje.

U trenutku pisanja teksta redizajnirani Bon Voyage nema cenu ili dostupnost, ali možemo zaključiti da je ovo rešenje na baterije idealno za užitak u prirodi van mreže, uključujući i opciono postavljanje solarnih panela.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *