Enterijeri

Kineski hotel: Samo sedam meseci od ideje do realizacije

Od lokalne drvene građe napravljena je ne samo kontrukcija hotela Ripple već i celokupan nameštaj za enterijer inspirisan brodom.

Ovaj neobičan kineski hotel smešten je u neposrednoj blizini veštačkog jezera Đindao, a za njegov projekat zaslužna je arhitektonska firma XL-MUSE. Kako i same arhitekte opisuju hotel, on je moderan i jednostavam, a kako je rok koji su postavili naručioci bio izuzetno kratak, odlučeno je da svi enterijerski elementi budu svedeni.

Ripple hotel 01

Hotel Ripple sastavljen je od 12 nezavisnih vila od po 300 kvadrata. Kako bi se sve moglo završiti u roku od sedam meseci, sve vile građene su paralelno.

Ripple hotel 02

Kroz celokupan dizajn enterijera hotela, kao lajt motiv, provlače se elementi koji asociraju na brod.

 

Kombinacija belog i drvenog poda, ali i zidova i plafona,  izabrana je kao neutralna podloga za razvijanje daljeg dizajna enterijera, piše Architizer.

Ripple hotel 03

Glavni akter čitavog enterijera hotela Ripple je nameštaj, koji je u najvećoj meri izrađen po narudžbini. Ideja je bila da se akcenat stavi na posebnost i specifičnu formu mobilijara.

Ripple hotel 13

Kroz celokupan dizajn enterijera hotela, kao lajt motiv, provlače se elementi koji asociraju na brod. Tako minijatruna imitacija broda predstavlja pult recepcije, dok se vesla koriste za vizuelno razdvajanje prostora.

Ripple hotel 04

Ripple hotel 05

Ripple hotel 06

Sve sobe imaju elemente koji sadrže vodu ili aludiraju na vodenu površinu. U sobama se može uočiti i dekoracija koja imitira kamenčiće.

Ripple hotel 07

Ripple hotel 08

Ripple hotel 09

Enterijer koji sadrži dosta bambusa i drveta, podržava ekološki pristup arhitekturi, ali isto tako u kombinaciji sa belim površinama i svedenim elementima enterijera, predstavlja jedan moderan hotel.

Ripple hotel 10

Ripple hotel 11

Ripple hotel 12

Foto: Hu Yi-Jie

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *