Aktuelno, Građevinarstvo

Lafarge kuće od 374 evra po kvadratu za samo 28 dana

Arhitekta Jovan Mitrović osmislio je za Lafarge devet tipova kuća koje možete poručiti u tri različita nivoa opreme i sve to platiti preko kredita za koji nije potrebna hipoteka.

Poznati gigant u proizvodnji cementa iz Beočina, otisnuo se u nove vode: pravljenje kuća! Lafarge je ponudio devet različitih tipova porodičnih kuća koja se zahvaljujući sistemu duplih prefabrikovanih zidova može podići za samo 28 dana.

lafarge-kuca-05

U zavisnosti od odabranog modela kuće i nivoa opreme (standard, premijum, luks) cena se kreće od 374 pa sve do 900 evra po kvadratu za luksuzni objekat sa podnim grejanjem, aluminijum-drvo stolarijom i fen koil sistemom za hlađenje.

Ključ u ruke: od dozvole do farbanja

Nakon što ste izabrali modeli i nivo opreme, Lafarge nabavlja dozvolu za izgradnju kao i upotrebnu dozvolu i kreće u izvođenje radova po principu „ključ u ruke“ u roku od 28 dana. U zidanju kuće koriste se lokalni materijali iz cementare u Beočinu i to po sistemu duplih poluprefabrikovanih zidova (DWS-Double Wall System). U fabrički proizvedene zidne elemente, ugrađeni su slepi okviri za vrata i prozore, razvodne kutije za elekroinstalacije i ostali instalacijski prodori. Elementi se brzo i lako montiraju na licu mesta a potrebe za malterisanjem nema, već se samo gletuje i farba.

lafarge-kuca-06

9 tipova Lafarge kuća

U ponudi je devet različitih tipova kuća koje je osmislio arhitekta Jovan Mitrović. U pitanju su vrlo savremeni objekti površine od 70 pa sve do 200 kvadrata koji su tako projektovani da se kasnije mogu proširivati, na primer, s dodatnom sobom ili garažom. Sve tipove kuća možete videti ovde

lafarge-kuca-02

3 nivoa opreme

Postoji tri različita nivoa opreme standard, premijum i luks od koje, naravno, zavisi i cena. Isti model kuće može koštati i 50% skuplje ako se izabere luks paket. Što se tiče samog nivoa opremanja, u standard paket uključen je laminat, šestokomorni PVC, domaća keramika i centralno radijatorsko grejanje na pelet ili struju dok je premium paket daleko izdašniji. Na podovima je parket ekstra klase velikog formata, mineralna vuna na fasadi, aluminijum-drvo stolarija, Villeroy and Boch Exclusive sanitarije, keramika po izboru kupca, podno grejanje i centralni sistem sa fen koilima za grejanje.

lafarge-kuca-03

Kredit bez hipoteke

Lafarge i Societe Generale spremili su kredit za izgradnju kuće, za koji nije potrebno uspostavljanje hipoteke na drugu nepokretnost. Ponuda uključuje finansiranje i izgradnju kuće. Lafarge kupce vodi kroz komplikovani svet administracije i dokumentacije – izbor projekta, izradu tehničke dokumentacije, dobijanje dozvole za izgradnju pa sve do dozvole za upotrebu objekta.

lafarge-kuca-04

Pogledajte i ovu prefabrikovanu vilu u Švajcarskoj:

Prefabrikovana vila u švajcarskim Alpima montirana za nekoliko dana

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

5 komentara

 1. Pedja Konjevic

  Igore,

  Gde se moze pribaviti vise informacija o ovim montaznim kucama?

  Hvala,
  Pedja

 2. Tanja

  Da li te kuće imaju krov? Krov u onom standardnom smislu te reči

 3. Branko Scepanovic

  Prvi utisak je da su kvalitetne,vrlo sofisticirane izrade i dopadljivo dizajnirane… uostalom sasvim je dovoljna referenca da ih je projektovao arhitekta mitrovic… ipak,svi prikazi koji se mogu naci su u vidu 3d renderinga. Pokusao sam da dodjem do prafih fotografija izvedenih kuca u stvarnosti ali nema ih nigde. Da li neko zna gde bih mogao da nadjem tako nesto?

  1. Mudri

   I mene je to zanimalo. Više ni sajt ne postoji, te pretpostavljam da su odustali od ovog projekta. A i cene su bile dosta visoke koliko se sećam sa sajta dok je radio.

 4. Igor Geljić

  Kako da dodjem do broja trlefona na koji mogu da se vise informisem?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *