Aktuelno, Građevinarstvo

Lafarge kuće od 374 evra po kvadratu za samo 28 dana

Arhitekta Jovan Mitrović osmislio je za Lafarge devet tipova kuća koje možete poručiti u tri različita nivoa opreme i sve to platiti preko kredita za koji nije potrebna hipoteka.

Poznati gigant u proizvodnji cementa iz Beočina, otisnuo se u nove vode: pravljenje kuća! Lafarge je ponudio devet različitih tipova porodičnih kuća koja se zahvaljujući sistemu duplih prefabrikovanih zidova može podići za samo 28 dana.

lafarge-kuca-05

U zavisnosti od odabranog modela kuće i nivoa opreme (standard, premijum, luks) cena se kreće od 374 pa sve do 900 evra po kvadratu za luksuzni objekat sa podnim grejanjem, aluminijum-drvo stolarijom i fen koil sistemom za hlađenje.

Ključ u ruke: od dozvole do farbanja

Nakon što ste izabrali modeli i nivo opreme, Lafarge nabavlja dozvolu za izgradnju kao i upotrebnu dozvolu i kreće u izvođenje radova po principu „ključ u ruke“ u roku od 28 dana. U zidanju kuće koriste se lokalni materijali iz cementare u Beočinu i to po sistemu duplih poluprefabrikovanih zidova (DWS-Double Wall System). U fabrički proizvedene zidne elemente, ugrađeni su slepi okviri za vrata i prozore, razvodne kutije za elekroinstalacije i ostali instalacijski prodori. Elementi se brzo i lako montiraju na licu mesta a potrebe za malterisanjem nema, već se samo gletuje i farba.

lafarge-kuca-06

9 tipova Lafarge kuća

U ponudi je devet različitih tipova kuća koje je osmislio arhitekta Jovan Mitrović. U pitanju su vrlo savremeni objekti površine od 70 pa sve do 200 kvadrata koji su tako projektovani da se kasnije mogu proširivati, na primer, s dodatnom sobom ili garažom. Sve tipove kuća možete videti ovde

lafarge-kuca-02

3 nivoa opreme

Postoji tri različita nivoa opreme standard, premijum i luks od koje, naravno, zavisi i cena. Isti model kuće može koštati i 50% skuplje ako se izabere luks paket. Što se tiče samog nivoa opremanja, u standard paket uključen je laminat, šestokomorni PVC, domaća keramika i centralno radijatorsko grejanje na pelet ili struju dok je premium paket daleko izdašniji. Na podovima je parket ekstra klase velikog formata, mineralna vuna na fasadi, aluminijum-drvo stolarija, Villeroy and Boch Exclusive sanitarije, keramika po izboru kupca, podno grejanje i centralni sistem sa fen koilima za grejanje.

lafarge-kuca-03

Kredit bez hipoteke

Lafarge i Societe Generale spremili su kredit za izgradnju kuće, za koji nije potrebno uspostavljanje hipoteke na drugu nepokretnost. Ponuda uključuje finansiranje i izgradnju kuće. Lafarge kupce vodi kroz komplikovani svet administracije i dokumentacije – izbor projekta, izradu tehničke dokumentacije, dobijanje dozvole za izgradnju pa sve do dozvole za upotrebu objekta.

UPDATE 16.2.2021. Lafarge je u međuvremenu obustavio prodaju ovih kuća.

lafarge-kuca-04

Pogledajte i ovu prefabrikovanu vilu u Švajcarskoj:

Prefabrikovana vila u švajcarskim Alpima montirana za nekoliko dana

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

 1. Pedja Konjevic

  Igore,

  Gde se moze pribaviti vise informacija o ovim montaznim kucama?

  Hvala,
  Pedja

 2. Tanja

  Da li te kuće imaju krov? Krov u onom standardnom smislu te reči

 3. Branko Scepanovic

  Prvi utisak je da su kvalitetne,vrlo sofisticirane izrade i dopadljivo dizajnirane… uostalom sasvim je dovoljna referenca da ih je projektovao arhitekta mitrovic… ipak,svi prikazi koji se mogu naci su u vidu 3d renderinga. Pokusao sam da dodjem do prafih fotografija izvedenih kuca u stvarnosti ali nema ih nigde. Da li neko zna gde bih mogao da nadjem tako nesto?

  1. Mudri

   I mene je to zanimalo. Više ni sajt ne postoji, te pretpostavljam da su odustali od ovog projekta. A i cene su bile dosta visoke koliko se sećam sa sajta dok je radio.

   1. Jojo

    Imaš jednu pored hotela park u NS, u ulici Nikole Tesle.

 4. Igor Geljić

  Kako da dodjem do broja trlefona na koji mogu da se vise informisem?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *