Promo

Knauf Insulation zabeležio rekordnu prodaju u julu 2012.

Kompanija Knauf Insulation Srbija je u julu tekuće godine zabeležila rekordnu proizvodnju i prodaju proizvoda namenjenih termoizolaciji, pa bi, ukoliko bi postojale Olimpijske igre iz ove oblasti, Knauf Insulation Srbija ostavila daleko iza sebe sve ostale zemlje.

„Do sad se u Surdulici proizvodila kamena vuna sa gotovo maksimalnim kapacitetima, oko 40.000 tona kamene vune godišnje, da bismo u julu mesecu postigli novi rekord tako što smo iz fabrike otpremili čak 4.800 tona. Sjajan rezultat je doprineo obaranju još jednog rekorda, koji se ogleda u angažovanju 628 kamiona koji su krenuli iz Srbije u distribuciju kamene vune širom regiona“, izjavio je Tihomir Civkaroski, generalni direktor Knauf Insulation Srbija.

Zanimljivo je da je Knauf Insulation Srbija jedna od retkih kompanija koja, pored zemalja Evropske unije, izvozi na kinesko tržište i na taj način direktno utiče na rast srpske privrede. Prošle godine je uloženo oko dva miliona evra u fabriku kamene vune Knauf Insulation u Surdulici, a od 2007. godine, kada je bila velika rekonstrukcija, ukupno 23 miliona evra. Trend rasta primene termoizolacionih materijala uočava se i u Srbiji, pre svega zbog povećane svesti o energetskoj efikasnosti, kao i zbog novih zakonskih regulativa. Misija kompanije Knauf Insulation jeste da postane lider u energetski efikasnim rešenjima u zgradarstvu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *