Građevinarstvo

Ko će da gradi stanove na Voždovcu

Građevinska direkcija Srbije pozvala je deset domaćih kompanija, koje su upisane u Centralni registar ponuđača, da učestvuju na tenderu za izgradnju prvih 400 stanova na lokaciji bivše kasarne „4. juli“ na Voždovcu.

Do kraja ovog meseca Direkcija će po kriterijumu najniže cene, izabrati tri najbolje ponude i tim kompanijama biće poveren posao. Početak radova na izgradnji stanova u naselju „Stepa Stepanović“ planiran je za 30. oktobar, a rok za završetak je 31. mart 2012. godine.

U trci za ovaj posao „boriće se“ sedam beogradskih i tri kompanije iz unutrašnjosti Srbije. Na listi su „Ratko Mitrović-Dedinje“, „Deneza M inženjering„, „Monterra„, „Gemax„, „Komgrap„, „Granit invest“ i „Graditelj – inženjering“ iz Beograda, zatim šabački „Inter-kop„, firma „Banković“ iz Crne Trave i GP „Kovačević“ iz Novog Sada.

Sve ove firme na osnovu Uredbe o kriterijumima za određivanje ponuđača ispunjavaju uslove da učestvuju u realizaciji projekata propisanih Zakonom o podsticaju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize.

– Naš interes nije da kompletan posao na izgradnji 4.578 stanova radi jedna, dve ili tri firme, već želimo da zaposlimo što je moguće više građevinskih kompanija, da što više radnika bude uposleno – kaže za „Novosti“ Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije.

– Za narednu fazu radova, koja će uslediti 15 dana nakon otvaranja prvog gradilišta pozvaćemo i nove firme, koje ispunjavaju uslove propisane uredbom i zakonom. Ali, nedopustivo je da kompanija dobije posao, „pokupi kajmak“, a za radove angažuje podizvođača. To nećemo tolerisati. Inače, za narednu fazu izgradnje kvadrata nećemo na tender pozvati tri kompanije, koje će od kraja ovog meseca graditi prvih 400 stanova.

(Večernje novosti)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. lazar

    i ovo kao necece biti namesteno, ma daj

Оставите одговор

Obavezna polja *