Novi objekti

Konačan izgled Višnjičke Plaze: Gradnja počinje na leto

Pošto je u aprilu dobio građevinsku dozvolu, projekat “Višnjičke Plaze” gotovo sigurno ulazi u realizaciju ove godine.

Kako saznaje portal Beobuild, Iako je došlo do izvesnog zastoja, izgradnja ovog modernog šoping centra prema najavama investitora mogla bi konačno da krene ovog leta.

Podsećanja radi, parcela na kojoj će biti građeno nalazi se na mestu nekadašnje fabrike “Sport star” u Višnjičkoj ulici 84, na Karaburmi. Tržni centar je planirano da bude izgrađen paralelno sa Plaza centrom u Kragujevcu, ali je birokratska procedura ukočila beogradski projekat. Odluka o odobrenoj građevinskoj dozvoli doneta je u martu ove godine, a sama dozvola postala je pravosnažna u aprilu. Potvrde da će gradnja krenuti ove godine stigle su i direktno od investitora, izraelske kompanije “Plaza Centers”.

Pogledajte poslednje prikaze buduće Višnjičke Plaze:.

visnjicka-plaza-1

 

visnjicka-plaza-2 visnjicka-plaza-3

Ovaj maloprodajni centar imaće brojne komercijalne i zabavne sadržaje koji će se prostirati na skoro 100.000 bruto kvadrata. Zgrada će takođe posedovati i slot klub, fitness centar, kao i multipleks bioskop sa 10 sala. Funkcionalni kuriozitet koji se posebno ističe jesu restorani na poslednjoj etazi, koji će tako pozicionirani pružati sjajan panoramski pogled na Dunav.

Vrednost investicije se procenjuje na čitavih 120 miliona evra, a sa novim razvojem situacije ako sve bude po planu, centar će biti otvoren krajem 2014 ili na pocetku 2015.

(Izvor: Beobuild)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *