Izvođenje

Koliko košta ugradnja podnog grejanja

Ukoliko se dvoumite oko ugradnje podnog grejanja, saznajte prvo koje su njegove prednosti ali i koliko to košta.

Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja, jer se kompletan proces odvija na veoma niskoj temperaturi: Pod se greje na temperaturi od 21 do 24ºC dok temperature klasičnih radijatora iznosi ide i do 70ºC.

Veoma velika grejna površina obezbeđuje ravnomernu raspodelu temperature od poda ka plafonu. Obzirom da su periferni krvni sudovi u nogama najudaljeniji od srca i da se noge najslabije greju, sistem podnog grejanja obezbeđuje najoptimalnije grejanje prilagođeno ljudskom organizmu.

podno-grejanjeInstalacija električnog podnog grejanja ne zahteva gotovo nikakve promene u konstrukciji poda. Cena instalacije zavisi od veličine prostora koji se greje, a kao primer možemo navesti da instalacije električnog podnog grejanja u prostoriji od 20 m2 zahteva 2 kW instalirane snage i cena kompletne instalacije sa uključenom montažom i PDV iznosi oko 25 evra/m2.

Instalacija električnog podnog grejanja je brza, jednostavna i sigurna. Električni provodnici su zaštićeni omotačem (plaštom) koji je uzemljen i bilo kakvo oštećenje prouzrokuje iskakanje zaštitnog elementa i prekid napajanja. Elektromagnetna zračenja su svedena na minimum i gotovo da ih nema.

Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovništa eksplotacije, ne zahteva nikakvo održavanje, a u slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu, za razliku od vodenog podnog grejanja sistem je znatno jeftiniji, efikasniji i ne zahteva nikakvo održavanje.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

8 komentara

 1. danijel

  Zastaklio sam terasu sa aluminijumskom stolarijom i izolovao zidove, medjutim na podu su plocice koje su hladne i u kontaktu sa toplim vszduhom kondezuju i postaju vlazne.terasa ispod nije zatvorena, zbog toga su hladne.da li sa podnim grejanjem mogu da resim ovsj problem.ukoliko bi mogao.koja je cena po kvadratu sa vasim materijalom i ugradnjom. Terasa je velicine 6 kvadrata.i koliko elektricne energije na tu kvadrazuru bi trosilo

 2. milos

  Razmisljao sam o podnom grejanju ,medjutim ubedjuju me da nije zdravo jer podize prasinu sa poda.

 3. Nesa

  JESTE NIJE ZDRAVO,ALI UMESTO PARKETA STAVI U CELOJ KUCI PLOCICE 50X50 I EM JE LEPO EM DUGOTRAJNO EM NEMA PRASINA.pOZZ

 4. Darko

  Pozdrav
  Da Li mozete da preporucite firmu koja Radi podno elektricno grejanje?
  Hvala

 5. Ljubisav Karanovic

  Jel stirodur obavezno mora ici ispod cevi? Ako moze neko da mi objasni bijo bih vam zahvalan?

 6. Danijel

  Koja bi bila cena polaganja podnog grejanja na vodu sa uradjenom kosuljicom za objekat 63 kvm? U pitanju je kuca koja je u fazi gradnje i radovi bi se izvodili u praznim prostorijama.

 7. Sale

  Cemu ova rubrika ako niko ne odgovara na pitanja!?

  1. Boudewijn Kegels

   zove se komentara, a ne pitanja i odgovori (ili FAQ)

Ostavite odgovor

Obavezna polja *