Aktuelno, Saloni

Konferencija BLOK počinje 10. maja 2012.

U četvrtak 10.maja počinje Četvrta međunarodna Konferencija BLOK o arhitekturi.

Četvrta međunarodna Konferencija BLOK o arhitekturi, održaće se ove nedelje, 10-11. maja, 2012. u Zira centru u Beogradu, u organizaciji kompanije Projmetal. Centralni panel ovogodišnje konferencije posvećen je visokim objektima. Predavanja će održati svetski poznate arhitekte David Fisher (Italija/Dynamic Architecture), autor rotirajućih nebodera, Mark Hemel (Kina/IBA), autor TV tornja u Guangdzhou, Winka Dubbeldam (SAD/Archi-tectonics), Veronika Valk (Estonija/ZiziYoyo), i javnosti veoma dobro poznat, Alejandro Zaera Polo (Velika Britanija /AZPA), kao i brojni eksperti u oblasti arhitekture i urbanizma iz Srbije.

Konferencija BLOK kroz svoje brojne aktivnosti (predavanja svetski poznatih arhitekata, foruma, radionica, prezentacija, filmskog festivala, publikacija, izložbi projekata), tako i putem konkursa nastoji da promoviše arhitektonske vrednosti u lokalnoj sredini i šire.

Od ove nedelje u Zira Centru otvorena je i zanimljiva izložba konkursnih projekata, međunarodnog konkusa „Budva Centar“, i studentskog konkursa za visoki objekat „Skyscraper“.

Više informacija o predavačima, temama, idejama i koncepciji BLOK Konferencije, može se pogledati na zvaničnom sajtu www.blok.rs gde se posetioci mogu online registrovati za učešće. Predstojećeg vikenda, u okviru Konferencije BLOK, 12-13.maja, održaće se filmski maraton posvećen žanru arhitektonskog filma, u Bioskopu Jugoslovenske Kinoteke u Beogradu, ul.Kosovska 11. Za sve posetioce bioskopa, ulaz je besplatan.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *