Aktuelno, Prezentacije

Konferencija BLOK

Trodnevna konferencija BLOK (Druga međunarodna Konferencija o arhitekturi i nekretninama), koja će okupiti petnaest poznatih arhitekata i drugih stručnjaka iz oblasti projektovanja, izgradnje, nekretnina, i dizajna održaće se od 2. do 4. juna, u Kongresu Zira Centra, u organizaciji kompanije Projmetal.

Koncept Konferencije BLOK 2010. zasnovan je na ideji razmene iskustava sa vodećim arhitektama u svetu i razmatranja određenih tema u različitim primerima, kontinentima i klimatskim zonama.

BLOK 2010. organizovaće se u pet panela: „NewTendencies“ posvećen najnovijim tendencijama, formama, konstruktivnim sistemima i studijskim istraživanjima u arhitekturi; „Realised“ – prezentaciji najatraktivnijih projekata u inostranstvu; zatim „green“ o energetskoj efikasnosti u arhitekturi, prostorima koji leče, socijalno uticajnim objektima.  Panel „Affordable Housing“ posvećen je pristupačnom stanovanju sa prostornog aspekta, koje je izazov za sve aktere u realizaciji koncepta i koji nakon pola veka ponovo postaje aktuelan u Srbiji. Panel „Blo(c)ked“, koncipiran je sa dva nivoa tumačenja. Sa jedne strane, Blocked u smislu „blokovano“ – u okviru panela se daju zaključci, preporuke, koncepti, ideje i definišu ciljevi same ovogodišnje Konferencije, takođe, panel „blo(c)ked“ bavi se i promenama u pristupu investiranju, planiranju, projektovanju, organizaciji građenja usled nepovoljnih ekonomskih okolnosti.

Ukupno petnaest predavača će tokom tri dana predstaviti svoje projekte, držati predavanja i voditi diskusije o realizovanim projektima i novim tendencijama. Fokus Konferencije biće na konkretnim rešenjima koje će profesionalci i investitori moći da primene u svom radu, a Kongresni centar Zira će u junu biti mesto razmene informacija i susreta ljudi iz arhitekture, projektovanja i investicija iz celog regiona.

Govornici koji su potvrdili svoj dolazak na Konferenciju BLOK, spadaju među najznačajnija imena savremene arhitekture: Chris Bosse iz Australije (arhitekta WaterCube, dvorane za plivanje za Olimpijadu u Pekingu 2008.), koji će govoriti na panelu “Green”, Boris Podrecca (Austrija), koji će predavati u okviru panela „Realised“, kao i Shuhei Endo osnivač ideje Paramoderne arhitekture, dok će na panelu „Blocked“ govoriti Jeffrey Inaba iz SAD. Takođe se očekuje dolazak istaknutih arhitekata Massimiliano Fuksasa (Italija) i Eric Owen Mossa (SAD).

Detaljne informacije o programu Konferencije i predavačima nalaze se na web sajtu www.blok.rs, gde se posetioci mogu on-line prijaviti na Konferenciju.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Katarina J

    Bash bih volela da cujem kako je doslo do realizacije WaterCubea!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *