Konkurs je otvoren do 1. novembra 2022. godine
Konkursi

Konkurs za dodelu godišnjih nagrada Aleksej Brkić za 2018. godinu

Udruženje arhitekata Srbije raspisuje konkurs za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2018. godinu koje nosi ime Alekseja Brkića.

Nagrada Udruženja arhitekata Srbije se dodeljuje za:

  • Najuspešnije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaključno sa 31.12.2018.godine za Godišnju nagradu Aleksej Brkić.
  • Izvedeno delo naših arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u   konkurenciji za povelju Udruženja arhitekata Srbije , u protekloj godini, zaključno sa 31.12.2018.
  • Nagrada za najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2018. godini.

Žiri

Predsednik: Prof. Vladimir Lojanica, arhitekta, Beograd, Srbija

članovi žirija:

  • Vanr.prof. dr Milan Tanić, arhitekta, Niš, Srbija
  • Andrej Strehovec, arhitekta, Ljubljana, Slovenija
  • doc. dr Maja Milić Aleksić, arhitekta, Banja Luka, RS, BiH
  • Siniša Tatalović, arhitekta, Beograd, Srbija

Predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese:

– prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naročito, dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata, grafičke priloge (situaciju osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje, kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta iz kojih se može sagledati ukupan gabarit – obavezna predaja i na CD-u;

– izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše;

– predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu;

– za predloženi studentski projekat, predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese:

Rokovi

Konkurs za nagradu se raspisuje 05.07.2019., a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je do 30.9.2019.godine do 15,00 časova.

Predlozi se dostavljaju na adresu Udruženja arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7a/III, soba 32, radnim danima od 09,00 do 16,00 časova, kontakti UAS/DAB: 011/3230-059, [email protected].

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *