Konkurs Ghostproject; Foto: Mikser
Konkursi

Raspisan konkurs za mlade dizajnere: Traže se pametna i duhovita mikro-rešenja koja menjaju svet

Portal Gradnja je partner novog izdanja međunarodnog konkursa Ghost Project koji organizuje Mikser Festival. 

Ovogodišnja tema, MIKROKOSMOS, poziva mlade dizajnere širom sveta da do 15. aprila prijave inovativne projekte koji nude rešenja velikih problema kroz naizgled male, ali značajne mikro-intervencije.

Kao deo izdanja Mikser festivala 2024 koje istražuje moć „Mikro-taktike“, tema „Mikrokosmos“ sugeriše da mali gest može da pokrene lanac događaja koji dovode do značajnih promena.

Od elemenata urbanog pejzaža do objekata koje koristimo u svakodnevnom životu, postoji obilje neiskorišćenog potencijala koji čeka da bude aktiviran kroz pametna i duhovita mikro-poboljšanja koja se čine skromnih razmera, ali sa velikim potencijalom da utiču na održivost i inkluzivnost proizvoda i zdravlje i blagostanje korisnika.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Konkurs je namenjen za dizajnere mlađe od 35 godina; Foto: Mikser

Ko je u žiriju

Međunarodni žiri čine – Richard van der Laken (osnivač organizacije What Design Can Do iz Amsterdama), alumni platforme Ghost Project, Vasso Asfi & Loukas Angelou (osnivači ateljea StudioLav iz Londona), kao i balkanski „gurui“ dizajna: Nikola Radeljković (suosnivač Numen / ForUse iz Zagreba), profesorka Jelena Matić sa Šumarskog fakulteta u Beogradu i pokretačica Ghost Project-a, kreativna direktorka beogradskog Mikser festivala, Maja Lalić.

Žiri će ocenjivati prijave na osnovu njihovog potencijala da industriji ponude inovativan pristup materijalima i proizvodnji, poboljšaju komfor korisnika i pokrenu društvena i ekološka pitanja.

Pobednici konkursa učestvovaće na izložbi Ghost Project i edukativnim programima Mikser festivala koji se održava na donjem Dorćolu u Beogradu, od 23. do 25. maja 2024. godine.

Kako se prijaviti

Konkurs je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti, iz celog sveta. Kandidati mogu biti pojedinci ili grupe autora. Svaki autor/grupa autora može prijaviti više od jednog rada, svaki u posebnoj aplikaciji.

Projekti se dostavljaju elektronski do 15. aprila 2024, na ovom linku:  www.mikser.rs/ghostproject2024.

Žiri će proglasiti pobednike 25. aprila 2024. na mikser.rs.

Formular za prijavu: https://ghost.mikser.rs/ ghostproject2024/form

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *