Konkurs traje do 7. juna
Konkursi

Konkurs za novo rešenje gradskog trga u Priboju

Opština Priboj i Inženjerska komora Srbije, raspisuju Konkurs za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga u Priboju.

Polazna osnova za raspisivanje Konkursa je definisanje urbanističkog rešenja u cilju urbane obnove prostora užeg centra, kojim se unapređuje ambijentalna vrednost kroz rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata ili zamena postojećeg graditeljskog fonda novim objektima, sa akcentom na formiranje javnih površina, poštujući principe održivog urbanog razvoja.

Cilj konkursa

Cilj konkursa je da se izabere kvalitetno urbanističko–arhitektonsko rešenje centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga u Priboju, koje će funkcionalno i ambijentalno unaprediti prostor u prepoznatljiv deo naselja kroz preoblikovanje i uređenje javnih površina, čime će se povećati atraktivnost centra naselja za različite grupe korisnika. Nagrađena rešenja služiće kao osnov za dalju razradu planske i tehničke dokumentacije.

Tip konkursa

Konkurs je prema pravu na učestvovanje otvoreni, prema zadatku projektni, prema stepenu sprovođenja jednostepeni, prema načinu predaje anonimni.

Pravo učešća na Konkursu imaju sva fizička lica sa stečenim stručnim znanjima iz oblasti arhitekture, pejzažne arhitekture, građevinarstva i prostornog planiranja, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost i njihove lične osobine, kao i pravna lica koja imenuju lice sa stečenom visokom stručnom spremom iz navedenih oblasti.

Nagrade

Ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje 6 (šest) radova koji odgovaraju propozicijama Konkursa dodeliće se nagrade i otkupi i to u sledećim neto iznosima:

  • 1. nagrada: 480.000,00 dinara;
  • 2. nagrada: 360.000,00 dinara;
  • 3. nagrada: 240.000,00 dinara;
  • fond za otkup radova iznosi 240.000,00 dinara.

Rokovi i dokumentacija

Rok za predaju radova je do 7.6. (ponedeljak) 2021. godine.

Konkursnu dokumentaciju preuzeti ovde.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *