Dešavanja

Konkurs za prodaju 1.050 socijalnih stanova u Beogradu

Grad Beograd raspisao je konkurs za prodaju 1.050 socijalno neprofitnih stanova u Beogradu, a rok za podnošenje prijava je 19. maj, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prvi put na taj konkurs mogu da se prijave zaposleni u Vojsci Srbije, izbegla i prognana lica iz bivših republika nekadašnje SFRJ, dok pravo učešća nemaju lica koja su izabrana, imenovana ili postavljena u organima grada, gradskih opština i javnim preduzećima, objasnio je član Gradskog veća Zoran Kostić.

Stanovi će se prodavati po proizvodnoj ceni, znatno povoljnije nego na tržištu, ali će kupci morati da obezbede bankarski kredit za kupovinu stana, naveo je Kostić, dodajući da najviše šansi da ostavare pravo na kupovinu stana imaju mladi bračni parovi, kojima je namenjeno 330 stanova.

„Cilj je da se omogući održiva izgradnja, to jest da novcem od prodaje jednog stambenog bloka može da se gradi sledeći, uz minimalne dotacija iz budžeta, čime će se obezbediti izgradnja više stanova“, kazao je Kostić.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom primaju se u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45, a obrasci za prijavljivanje mogu se dobiti na šalterima Gradske uprave, kao i na sajtu www.beograd.rs.

Ovo je drugi konkurs po Odluci o uslovima prodaje 2.050 socijalno neprofitnih stanova, a prvi je bio raspisan u decembru 2007. godine i još uvek je u toku, jer se sukcesivno useljava prvih 1.000 stanova, navedeno je u saopštenju.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *