Novi objekti

Konstantin Veliki dobija novi kontrolni toranj

Sredstva za izgradnju tornja i ovih sistema obezbediće SMATSA, a vrednost je višemilionska.

Na kompleksu niškog aerodroma uskoro će biti izgrađen novi savremeni kontrolni toranj, dogovoreno je na sastanku rukovodstva Grada Niša i menadžmenta aerodroma Konstantin Veliki, sa Aerodromskom kontrolom letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda.

SMATSA je prezentovala idejno rešenje tornja na osnovu kojeg će biti izrađen urbanistički projekat koji će se odnositi na izgradnju tornja na preciziranoj lokaciji od dva hektara zemlje na kompleksu Aerodroma Niš, pišu Niške vesti.

Početkom godine usvojen je Plan detaljne regulacije kompleksa niške vazdušne luke na kome se nalazi planirana lokacija budućeg tornja.

Tada su definisani planovi i uslovi za njegovu izgradnju, ali i uslovi i zadaci koji su neophodni za implementaciju lokalajzera. Najavljeno je i da će izgradnja tornja biti završena do kraja ove godine.

Toranj će prema najavama biti opremljen najsavremenijom opremom, dok su sistemi RVR i ALS neophodni za meteorološka merenja i automatsko sletanje aviona u gotovo svim vremenskim uslovima. Sredstva za izgradnju tornja i ovih sistema obezbediće SMATSA, a vrednost je višemilionska.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *