Enterijeri

Kupatilo po meri deteta: Odabir sanitarija, boja i nameštaja

Za kupatilo koje će najčešće koristiti deca bitno je obratiti pažnju na boje ali i da nameštaj bude izveden prema njihovoj meri.

Odaberite vesele boje pločica: plave, zelene ili u više boja. Tada je najbolje da nameštaj bude bele boje ili sa teksturom drveta. Ukoliko se pak odlučite da nameštaj bude jarkih boja, najbolje je da pločice budu bele. Motivi koje deca vole (životinje, cveće, oblaci i slično) mogu se pojaviti na zavesi za tuš, ručkicama na ormarićima ili peškirima.

decije-kupatilo-1

U kupatilu se treba obratiti pažnja na sigurnost deteta. Stoga je na ivice pločica potrebno staviti zaobljene ugaone lajsne ili naknadno postaviti silikonske trake.

Umivaonik se postavlja na standardnu visinu ali je ispod umivaonika potrebno ostaviti prostor za penjalicu sa dva ili tri stepenika. Dodatak koji se može instalirati naknadno na slavinu umivaonika omogućiće da se voda sliva prema prednjem delu umivaonika.

decije-kupatilo-2

Drzači za peškire ili otvorene police za peškire bi trebalo da bude na visini koja omogućava detetu da ga samo dohvati.

Hemija, sapuni, šamponi bi trebali da budu u nekoj zatvorenoj polici koja se postavlja visoko i da nije lako dostupna detetu.

decije-kupatilo-5

decije-kupatilo-6

decije-kupatilo-7 decije-kupatolo-4

slike: houzz.com

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *