Nameštaj i oprema

Trodimenzionalne keramičke pločice s motivom Menhetna

Uz pomoć 3D štampača i detaljnih mapa Njujorka napravljene su pločice koje se prodaju na Kickstarteru.

Ako ne možemo da živimo na Menhetnu, barem možemo da ga stavimo na zid. Naime, arhitektonske firme AJSNY i TO+WN design došle su na zajedničku ideju na naprave dekorativne keramičke pločice s motivima najpoželjnijeg dela Njujorka. Svaka pločica može biti detalj za sebe, ali prava stvar dobija se tek kada pravilno složite komplet pločica čime ćete dobiji svoj mikro Menhetn.

3D mikro Menhetn 01

Dizajneri su prvobitno detaljno skenirali mapu Menhetna sa svim objektima i prepoznatljivim građevinama, i zatim krenuli u 3D štampanje minijature ovog dela grada u razmeri od 1:5000.

3D mikro Menhetn 02

Prvobitno je predviđeno da pločice služe kao dekorativni element komercijalnih objekata, ali je ubrzo uočen komercijani potencijal, piše Designboom.

3D mikro Menhetn 03

Čitava kolekcija od 200 individualnih pločica, koje zajedno čine celokupan prikaz Menhetna, može se, za sada, poručiti na Kickstarteru. Maloprodajna cena svake pločice od 15×15 centimetara je $114.65, dok je cena čitavog seta $20.000

3D mikro Menhetn 04

Nakon Menhetna, planira se i širenje projekta na ostale delove Njujorka, kao i drugih gradova u svetu.

3D mikro Menhetn 05

U korist promocije ide i pomalo bizarna činjenica da ovako predstavljen grad podseća na njegov izgled koji je uslovila nedavna snežna mećava koja je zahvatila Njujork.

3D mikro Menhetn 06

Pogledajte i kako izgledaju pločice u obliku romboida koje daju 3D efekat.

Firme iz kategorije Pločice:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *