Radovi iz arhitekture, Studentsko ćoše

Rad koji će predstavljati Srbiju na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2016.

Pobedničko rešenje snažnim čini snažnim to što u lepoti svoje neutralnosti zahteva aktivno, čak i telesno, uključivanje, kaže žiri.

Žiri je doneo odluku da rad pod pod radnim nazivom FREESHIPPING – autorskog tima: Stefan Vasić, Ana Šulkić, Igor Sjeverac, Vladimir Dabić, Milorad Obradović i David Brbaklić, bude izabran za predstavljanje Republike Srbije na 15. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji – Bijenala arhitekture 2016.

Predlog žirija je da se postavka izabranog rada, koncepcijski projektovana kao trag broda u vodi i/ili vremenu, usvoji i kao realna platforma za transponovanje ideja o savremenoj ulozi, piše DAB.

srbija-bijenale-venecija-2016-3

Barka je napravljena u International Klein Blue (IKB) tamno plavoj boji stvorenoj od strane francuskog umetnika Iv Klajna (Yves Klein) i veličine je 25x8x2,5 metara.

srbija-bijenale-venecija-2016-1

Predloženi rad prema datim kriterijumima odgovara temi Izveštavanje sa fronta (Reporting from the Front), koju je postavio umetnički direktor Bijenala arhitekture u Veneciji 2016, arhitekta Alejandro Aravena.

srbija-bijenale-venecija-2016-4

Pogledajte i rešenje koje je predstavljalo Srbiju u Veneciji 2014.

Planirate da radite u inostranstvu? Učestvujte u anketi:

Anketa za studente: Najpoželjniji arhitektonski biroi u Evropi

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *