Aktuelno, Izvođenje, Materijali

Kvalitetne fasadne boje u praksi

U Novom Sadu, na bulevaru Evrope izvedena su dva nova stambeno-poslovna objekta čiji konačan izgled su dale Viteksovi fasadni materijali.

Zbog otpornosti na UV zrake i postojanosti na promene temperature i atmosferske uticaje ovi materijali predstavljaju dobra rešenja za dugovečan i lep izgled svake fasade. Distributer fasadnih materijala kompanije Vitex je firma Lemix.

Vitex fasade mogu biti glatke i strukturalne. Za glatke fasade tj 100% Acrilan Vitex je potrebna dobra priprema podloge što znači dobro gletovanje i obavezno podlogiranje Viteks 100% Akrilnom podlogom.

Strukturalne (zrnaste) Vitex fasade koje se nazivaju Granikot mogu biti akrilne ili silikonske i proizvode se u različitim granulacijama:

  1. Granikot- Akrilni zaglađeni malter granulacije od 1.00-1.5 mm
  2. Granikot- Akrilni zaribani malter granulacije od 1.5-2.5 mm
  3. Granikot- Silikonski zaglađeni malter granulacije od 1.00-1.5 mm
  4. Granikot- Silikonski zaribani malter granulacije od 1.5-2.5 mm

Široka lepeza tonova, tehnička podrška, dobra cena čini da Vitex fasade budu dugovečna rešenja za vaš dom..

.

Zgrada na uglu bulevara Evrope i ulice Pavleka Miškina

 

Bočna fasada u ulici Pavleka Miškina

Objekat na uglu bulevara Evrope i ulice Pavka Miškina je izvela firma Zlatibor Invest. Za fasadu je korišćena jedna ruka 100% akrilne podloge Vitex a zatim u dve ruke se nanosila Vitex Acrilan fasadna foja u bordo i u sivoj nijansi.

Objekat „President“, na uglu dve prometne saobraćajnice a pored budućeg hotela Holiday Inn, reprezentativan izgled fasade dobio je nanošenjem 100% akrilne podloge Vitex u jednom premazu te zatim Vitex Acrilan fasadne boje u bordo nijansi u dva premaza.

Bordo boja je generalno veoma zahtevna za primenu na eksterijerima ali ukoliko koristite kvalitetne materijale nećete doći do gubitka nijansi i prvobitnog tona. Na ovom primeru se vidi da zgrada na uglu , zadržava svoj reprezentativan izgled.

 

Zgrada na uglu bulevara Evrope i Futoškog puta

 

Detalj fasade na uglu

 

Vitex na fasadi

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. rodja

    Dobro je ispala Prezidentova zgrada. Steta je sto je hotel zakloniti…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *