Sajmovi

Raport sa sajma građevinarstva 2011.

Sajam građevinarstva u Beogradu okupio je preko 900 izlagača, od čega je 300 iz sveta, koji su prikazali brojne novitete kao i potencijal za unapređenje posla uprkos teškoj ekonmoskoj situaciji u Srbiji.

Ono što je svakako primetno pri prvom obilasku sajma jeste da su sve hale pune. Poseta je odlična iako cena ulaznice od 500 dinara i parking od 200 dinara za sat vremena, baš i nisu stimulišuće.

Veliki broj posetilaca sajma okupio se oko štanda Veluxa, gde je ovaj proizvođač prikazao krovni balkon GDL Cabrio. U pitanju je inovativno rešenje krovnog prozora koji se pretvara u balkon i time dobijate još više svetlosti u prostoriji a možete i da izađete napolje i uživate u pogledu. Ako vas interesuje koliko su Veluxovi krovni prozori otporni na udarce, možete da bacite čeličnu kuglu od 400 grama sa visine od jednom metra i uverite se da mu neće biti ništa.

1. OTVORITE PRVO GORNJI DEO; 2. POTOM I DONJI DEO I IZAĐITE NA BALKON

 

Slovenačka kompanija JUB je predstavila nove boje iz serije Antik i Art Color i pokazala da čak i oni koji nisu profesionalci mogu da ih jednostavno nanesu na zidove. Zvezda ovog štanda bila je devojka koja je prikazala na svom telu bodyart tehnike uz pomoć boja iz asortimana JUB. Bila je pritom veoma raspoložena za poziranje.

NISMO SAZNALI DA LI JE KORISTILA UNUTRAŠNJU ILI FASADNU BOJU

 

Hit sajma su svakako bile kuće robijaša. Za montažne kuće P24 koju prave osuđenici kazneno-popravnog doma Zabela treba izdvojite 200 evra po kvadratnom metru. Naravno, na ovu cenu treba dodati i cenu zemljišta, temelja, instalacija i unutrašnje obrade. Ako ste zainteresovani za kupovinu ovakve kuće požurite sa narudžbom jer zatvorenici mogu da proizvedu svega pet mesečno.

TEŠKA ZA OBIJANJE

 

Od ostalih noviteta valja istaći da je Brabo (Hala 1) predstavio nove krovne prozore Euro dok je Cini Invest d.o.o. prikazao nove modeli aluminijumskih, dekorativnih i električnih radijatora.

Baumit d.o.o. je u hali 3 prikazao nove fasadne sisteme Open klima plus i XS 022 a ako ste zaljubljenik u moderne tehnologije mogli ste da vidite poštansko sanduče koje se otvara magnetnom karticom a proizvodi ga Delta iz Požege (Hala 2 – nivo B).

U HALI 1 BILA JE NAJVEĆA GUŽVA

Kompanija Potisje Kažnjiža (Hala 2) prikazala je novi tip vučenog crepa pod nazivom Transilvanija dok je SUN – LAB d.o.o. (Hala 1) prezentovala tendu Shan koja je za ovu godinu dobila nagradu Red dot design kao inovativni sistem za zaštitu od sunca za prozore T-line.

Zorka Color je imala zapažen nastup na sajmu predstavivši nove funkcionalne premaze za zaštitu metala i novu generaciju visokopokrivnih unutrašnjih premaza.

HALA 2: VELIKA I PROSTRANA

 

Sajam je otvoren do subote 16. aprila.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. milena

    Koliko kosta ovaj Veluksov prozor? Odlicno resenje!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *