Dešavanja

Izložba O arhitekturi 2017 od 6. do 16. decembra u Beogradu

U sredu, 6. decembra 2017. godine u 18:30 časova u Galeriji nauke i tehnike SANU, Đure Jakšića 2, biće otvorena peta međunarodna izložba „O ARHITEKTURI 2017 ”.

U organizaciji Asocijacije za razvoj održive urbane zajednice – STRAND, u Beogradu će se održati serija događaja O ARHITEKTURI 2017 koje obuhvataju predavanja, radionce, konferencija i izložba, sa istoimenom temom.

Tema ovogodišnje izložbe fokusirana je na nekoliko tematskih celina: kompleksnost arhitekture, obnova gradova obnovom arhitekture, suočavanje s budućnošću, digitalano doba i inovacije u arhitekturi, umetnosti, nauci i tehnologiji.

Radovi na izložbi

Izložba u Galeriji nauke i tehnike pratiće pomenute tematske celine putem crteža, projekata, modela, video radova i prostornih instalacija. Biće prikazani projekti od unutrašnje arhitekture odnosno enterijera do arhitektonskih i urbanističkih projekata i istraživanja u oblasti nauke i umetnosti odnosno sveobuhvatna skala od mikro do makro koja ima za cilj da prikaže višeznačnost i kompleksnost arhitekture.

Nova arhitektura u kontekstu nasleđene matrice kao deo tematske celine „Obnova gradova obnovom arhitekture“ prikazana je u projektima N1 Housing i N8 Housing studija Simović, zatim u projektu prve faze relokacije Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu autora Natalije Bogdanović i Alekse Đurića i u konceptualnom rešenju vrtića grupe autora iz Podgorice.

Vizije razvoja uz inovativne pristupe u kontekstu digitalnog doba prikazane su u okviru istraživačkih projekata kao što je Hotterdam koji je imao za cilj bolje razumevanje i merenje temperature odnosno urbane toplote u Roterdamu u Holandiji autora Franka van der Hovena i Aleksandra Vandla.

Flickering story, Jelena Nikolić

U kategoriji Inovacije u umetnosti vizuelni umetnik Toni Maslić izlaže instalaciju The Musicians, umetnica Jelena Nikolić izlaže digitalnu svetlosnu instalaciju Flickering story, Aleksandra Subotić prikazuje istraživanje o digitalnom slikarstvu dok arhitekta i umetnik Andreas Kalakas prikazuje skultpuru Aqua Love i projekat The Wanderers koji se bavi trenutnom krizom imigracije.

Toni Maslić izlaže instalaciju The Musicians

Radovi žirija

Poseban segment izložbe čine radovi članova Žirija. Na izložbi su predstavljeni projekti The Cinema holandskog arhitekte Vilfreda van Vindena, zatim Casa Cubo de Corte američkog arhitekte Miteša Diksita, virtuelni muzej dizajniran za OpenSim Craft grid vizuelne umetnice Elif Ajiter, Fragmenti Sarajeva, projekat studenata Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu prikazuje Nora Lefa, NYMPHe projekat studenata Arhitektonskog fakulteta u Solunu prikazuje mentor Anastasios Telios, koncept dizajna radnog prostora Umetnički institut u Hjustonu, SAD prikazuje profesor Stanko Gaković dok Kristijan Suau prikazuje projekte Studija POP iz Glazgova, Škotska.

The Cinema holandskog arhitekte Vilfreda van Vindena

Nagrade u 4 kategorije

Peta međunarodna izložba radova je takmičarska. Nakon otvaranja predstavnik žirija će saopštiti rezultate izbora – imena nagrađenih učesnika i radova. Radovi prijavljeni na otvorenom konkursu su se takmičili u okviru četiri kategorije Arhitektura i enterijer, Urbanizam, Inovacije u arhitekturi, nauci i tehnologiji i Inovacije u umetnosti, nauci i tehnologiji.

Međunarodni žiri će vrednovati radove i dodeliti Priznanja i nagradu za dizajn MikroMakro u organizaciji Asocijacije za razvoj održive urbane zajednice – STRAND.

Više informacija o izložbi pronađite na ovom linku.

Kada ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *