Konkursi, Studentsko ćoše

Internacionalna VELUX nagrada za studente arhitekture 2018.

Svi pobednički projekti biće nagrađeni ukupnom sumom od 30.000 evra.

Da li ste možda student arhitekture sa posebnom strašću za ulogu dnevne svetlosti u arhitekturi? Sada imate priliku da pokažete na koji način vidite tu ulogu! Internacionalna VELUX nagrada za studente arhitekture IVA 2018 poziva sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u ovom jedinstvenom konkursu.

Nagrada postavlja pred studente arhitekture širom sveta zadatak da istražuju temu dnevne svetlosti i da razmišljaju o njenoj ulozi u našim životima – od izuzetno relevantnog izvora svetlosti, života i energije u zgradama, do važnosti dnevne svetlosti u arhitekturi.

Rokovi

Zainteresovani studenti mogu se registrovati za učešće u period od 1. septembra 2017. do 1.aprila 2018. Rok za predaju projektnih radova je 15. jun 2018. godine.

Nagrada

U junu 2018. godine, renomirani žiri će se sastati da proceni sve dostavljene projekte i odlučiće ko su pet regionalnih pobednika u svakoj od dve kategorije. Deset regionalnih pobednika će zatim lično predstaviti svoje projekte žiriju koji će zatim odabrati pobednika u svakoj od dve kategorije.

Svi pobednički projekti biće nagrađeni ukupnom sumom od 30.000 evra a proslava pobednika biće održana u oktobru 2018. godine.

“Dream team” žiri

Renomirani članovi žirija koji će odlučivati o pobednicima su:

  • RCR Architects – Rafael Aranda, Carme Pigem I Ramon Vilalta – dobitnici Pritzkerove nagrade
  • Rick Joy, osnivač Rick Joy Architects, SAD
  • Li Hu, osnivač OPEN Architecture, Kina
  • Saša Begocić, osnivač I glavni arhitekta 3LHD architects, Hrvatska
  • Martin Pors Jepsen, lider VELUX centra za inovacije, Danska
Prijave su otvorene do 15. juna 2018.

Kako učestvovati

Da biste učestvovali potrebno je da budete student arhitekture i da registrujete svoje učešće na sajtu iva.velux.com. Nakon toga je potrebno da svoj projekat predate do 15. juna 2018. godine.

Postoje dve kategorije projekata: dnevna svetlost u građevinama i istraživanja dnevne svetlosti. Svaki studentski projekat treba da bude podržan od strane mentora, a konkurs nagrađuje i studente i njihove mentore.

Tema

Tema Internacionalne VELUX nagrade za student arhitekture IVA 2018 je Light of tomorrow. Konkurs se organizuje svake dve godine i od svog nastanka 2003. godine narastao je do pozicije najvećeg svetskog konkursa za studente arhitekture. Do sada je na konkursu učestvovalo oko 4.500 studenata iz preko 60 zemalja.

Sve do sada nagrađene projekte, kao i dodatne informacije o samom konkursu možete pronaći na sajtu http://iva.velux.com/.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *