Arhitektura

Blok za crtanje osmišljen po meri (izbirljivog) arhitekte

Blok za crtanje Architools Notebook može biti idealan novogodišnji poklon.

Novi pribor za arhitekte, kao i sve druge kojima bi dobro došla ovakva beležnica, trenutno se promoviše na Kickstarteru gde se prikupljaju sredstva za njen dalji razvoj.

Architools Notebook ima elegantan i sveden dizajn i tokom njegovog osmišljavanja pazilo se na najmanje detalje kao što je, na primer, povez koji omogućava da se beleška u potpunosti raširi bez neželjenih savijanja stranica. Zar da vaša remek-dela dobiju uši? Ne, ne!

Papiri su povezani metodom Smyth kako bi u potpunosti mogli da se rašire, pod uglom od 180 stepeni.

Ideja tvoraca Architools Notebook bila je da naprave blok za crtanje koji bi savršeno ispratio stvaralački proces arhitekte, piše ArchDaily. Ako nemate nadahnuća, slobodno crtajte i cvetiće…

Za lakše skeniranje

A5 blok za crtanje minimalističkog dizajna ima korice od papira težine 300 g, dok su unutrašnje stranice težine 100 grama. Papiri su povezani metodom Smyth kako bi u potpunosti mogli da se rašire, pod uglom od 180 stepeni, što omogućava lakše skeniranje ili fotokopiranje stranica. Samo neka se znanje širi…

Postoje dve varijante bloka. Prva, sa bakarnim povezom i druga, nešto jeftinija, bez ovog elegantnog detalja.

Prvih nekoliko stranica bloka ispunjeno je korisnim podacima za arhitekte. Pored kalendara, tu su i korisni grafikoni koji pokazuju podatke o različitim vrstama papira, veličini fonta i sličnim stvarima koji bi mogli biti korisni za jednog inženjera.

Foto: Architools

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *