Enterijeri

Espresso aparat od betona koji kao da je pravljen za Instagram

Brutalistički izgled AnZa aparata za kafu čini ga idealnim poklonom za arhitektu.

Arhitekte i kafa idu ruku pod ruku. Sem što su obavezni deo njihovog jutarnjeg rituala, arhitekte vode računa i kako se ona servira ali i kakva je estetika celog ovog ugođaja.

To su odavno shvatili dizajneri u norveškoj firmi Montaag koji su na tržište lansirali espresso aparat napravljen od njegovog visočanstva – betona.

Aparat se može podesiti da sam skuva kafu u određeno vreme. Ima li šta lepše nego kada vas probudi miris kafe?

 

Nakon četiri godine razvoja i testiranja, na tržištu se pojavio AnZa – aparat koji kao da je pravljen za Instagram. Njegov brutalistički izgled ali u isto vreme sveden i, u detaljima, elegantan čini ovaj espresso aparat pravim poklonom za jednog arhitektu.

Umesto budilnika

AnZa pored toga što dobro izgleda, ima i neke veoma napredne funkcije. Naime, ovaj aparat se može podesiti da sam skuva kafu u određeno vreme pa zato može poslužiti i kao budilnik. Ima li šta lepše nego kada vas probudi miris kafe? Samo da je još i donese u krevet…

„Malo toga se radi u svetu espresso aparata po pitanju njihove estetike. Potreban je odgovarajući dizajn koji će pratiti progresivne enterijere.“, kaže Per Ivar Selvaag iz firme Montaag.

U ponudi je dve verzije AnZa aparata za kafu: od betona i od coriana s detaljima od drveta. Brutalistička verzija od betona će savršeno ići uz neku industrijsku kuhinju, dok će se beli corian s drvenim detaljima odlično uklopiti u neki moderan ambijent.

Ne možete da zamislite život bez ovakvog aparata za kafu? Pogledajte njihovu IndieGoGo kampanju ovde gde je možete podržati za 799 dolara i aparat će biti vaš.

Foto: Montaag

Kada ste već tu, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *