Nameštaj i oprema

I pregrada i jastuk: Za udobnu dremku na poslu

Od vizualne pregrade između radnih stolova, dizajneri su napravili udobnu podlogu, koja može poslužiti za kratak predah na poslu.

Kako je vremenom porasla svest firmi o potrebi kreiranja udobne radne sredine, koja obezbeđuje produktivniji rad zaposlenih, sve više kompanija svoj poslovni prostora usmerava u tom pravcu. Isto tako, s druge strane, zaposleni očekuju da im se pruži prijatan ambijent, nalik kućnoj atmosferi, u kom provode veći deo svog dana.

Dremka na poslu
Naređenje u jednoj kineskoj kompaniji: Svi na dremku!

Kako bi se realizovala ideja o udobnom radnom mestu, dizajnerska firma iz Tel Aviva Joynout Studio, kreirala je prizvod koji će biti koristan zaposlenima, a samim tim i celoj firmi.

Dremka na poslu 01

Pregrada između radnih stolova, ujedno je postala i udoban naslon za glavu, koji može da obezbedi kratku dremku.

Ideja je bila da se osmisli proizvod koji će u sklopu kancelarije, u potrebnim trenucima predaha, zaposlenima pružiti udobnost, piše Designboom.

Dremka na poslu 03

Kombinovanjem dve funkcije nastao je krajni proizvod. Pregrada između radnih stolova, ujedno je postala i udoban naslon za glavu, koji može da obezbedi kratku dremku.

Dremka na poslu 04

Jednostavnim menjanjem položaja iz funkcije pregrade u naslon, zaposleni mogu bez ustajanja sa radne stolice da uhvate kratak predah.

Dremka na poslu 05

Okvir je napravljen od čvrstog polimera, dok je centralni deo sastavljen od dva dela. Obodni deo, koji služi kao potpora ramenima, tanji je i providan, kako bi u potrebnoj količini omogućio transparentnost kao pregrada, dok je centralni deo napravljen od mekanog materijala koji apsorbuje buku.

Priznajte da biste želeli ovako nešto na poslu!

Naravno, ovo nije ideja koja kombinuje rad i spavanje:

Spavanje na radnom mestu: Sto sa funkcijom kreveta

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *