Aktuelno, Materijali

Kvarcni kamen čvršći od granita

Kvarcni kompozitni kamen baziran na visokokvalitetnim sirovinama dobija se iz bogatih nalazišta kvarca širom sveta: „Engineered Stone“ kristalni materijal koji sadrži kvarc prirodnog je porekla. Sirovine se vežu patentiranim postupkom: kompresija, vakuum i vibracije skraćuju proces nastanka kamena na svega nekoliko minuta.

OBJECT STONE predstavlja izrazito dugovečan proizvod postojan na lom i lagan za održavanje, u poređenju s granitom je čvršći, nepropusniji i ekstremno postojan na habanje. Njegova postojanost na kiseline i mrlje čini ga posebno higijenskim.
Standardni kvalitet obuhvata više od 70 pozicija koje se međusobno razlikuju prema dizajnu, boji i strukturi, a na tržištu se mogu dobiti u poliranim, brušenim, strukturiranim ili peskarenim površinama u 4 različite debljine.
Iz velikih ploča dimenzija 3000 x 1400 režu se prema željama komadi u različitim veličinama te se obrađuju i tretiraju prema kupčevim zamislima. Mogućnosti primene su mnogostruke.

Novost! Umivaonici FUTURA Q

Monolitni sistem umivaonika s mogućnošću revizionog odliva vode od nerđajućeg čelika. Konstrukcija moguća kao pojedinačna ili višestruka varijanta. Maksimalna širina/dubina 3000/1350 mm. Debljina iviva od 40, 60, 80 i 100 mm. Izvedbe moguće u svim bojama iz asortimana. Radne ploče, obloge i pokrivanja.

U gastronomiji OBJECT STONE nalazi primjenu kao funkcionalna counter-ploča te kao obloga free-flow-pulta za izdavanje hrane, te kao radna ploča i ploča za šank u velikim kuhinjama, kantinama i slično. Projektni podaci tehnički primereni zahtevima kuhinje obrađuju se i stručno realiziraju. Isečci, mesta bušenja kao i umeci za ivice od nerđajućeg čelika za poslužavnike izrađuju se po meri.

Pod i stepeništa

Standardni formati pločica obično su 300 x 300 do 1200 x 1200 mm. Debljina iznosi 10 mm. Pločice se mogu dobiti sa i bez kosine. Pločice debljine 20 ili 30 mm koriste se na primer kao ivične pločice podesta.
Maksimalna pojedinačna dužina za gazišta i odmorišta stepenica iznosi 3000 mm. Izrada ugaonih stepenica moguća je zahvaljujući naprednoj tehnici lepljenja. Gazišta stepenica mogu se opremati specijalnim dodacima koje poboljšavaju protivkliznu zaštitu.

Kuhinjske radne ploče

OBJECT STONE – površine su higijenske i lagane za održavanje. U pravilu nije potrebna dodatna obrada u formi impregnisanja ili dezinfikovanja. Nepropusni kamen, bez pora postojan je na udare, na lom i na habanje te rezistentan na delovanje kiselina i topline.

Ploče za stolove

OBJECT STONE izvanredan je za primenu u formi ploče stola. Ploče se mogu realizovati iz jednog dela u svim mogućim formatima, bilo radijalni ili pravougaonim do veličine od 3000 x 1400 mm. Kao izvedbena varijanta na raspolaganju stoji i mnoštvo različitih ugaonih profila već prema željenoj debljini. Izbor boja proteže se na kompletan spektar boja.

Više infoemacija na: www.stone-de.com

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Ljubo protic

    postovani,
    Gde se najpovoljnije mogu kupiti kvarcne plocise 300 x 300/10 mm.
    Gde se nalazi veci izbor dezena u beogradu,veca kolicina nabavke
    S postovanjem

Ostavite odgovor

Obavezna polja *