Aktuelno

Počinje gradnja stambene zgrade u Obrenovcu

Postavljanjem kamena temeljca, u Obrenovcu je počela izgradnja stambene zgrade za 28 porodica koje su u majskim poplavama ostale bez krova nad glavom.

Objekat se gradi pod pokroviteljstvom „Fondacije Dejan Stanković“, uz donaciju građevinskog materijala kompanije Knauf Zemun d.o.o. i transporta kompanije Lindner d.o.o.

„Kada je proglašena godina Menschlichkeita u Knauf-u, što u prevodu znači godina Ljudskosti, nismo ni pomislili da će nas neprilike u zemlji naterati da ljudskost i dokažemo. Srećni smo što širokom paletom naših proizvoda možemo da pomognemo izgradnji srećnije budućnosti naših sugrađana. Gips kartonske ploče sa pratećom potkonstrukcijom u sistemu suve gradnje i lepkovi za keramiku i fasade iz Knauf proizvodnog pogona u Zemunu, samo su deo asortimana koji šleperski stiže kao pomoć“, rekao je Darko Kozlovački, direktor prodaje Knaufa u Srbiji, a Vojislav Popović, regionalni direktor Lindnera za zapadni Balkan, dodao je:

„Ova donacija građevinskog materijala poklon je za sve naše sugrađane pogođene poplavama. Želimo im da što pre iznova izgrade svoj dom kao i da obnove objekte od javnog značaja. Važno je da znaju kako na nas uvek mogu da računaju“.

Pored donacije za Obrenovac, Knauf d.o.o. i Lindner d.o.o. uputili su pomoć i žiteljima Krupnja i Ljubovije. Ukupna vrednost donacije – građevinskog materijala i transporta do odredišta – iznosi 30.000 evra.

Pored stambene zgrade za Obrenovčane, zahvaljujući pomoći Knaufa i Lindnera, biće pomognuta rekonstrukcija Dom kulture, simbola Obrenovca. U Krupnju i Ljuboviji, donacija dve kompanije biće iskorišćena za objekte jednoporodičnog stanovanja i privatne kuće.

Donacija Knaufa i Lindnera u Srbiji deo je regionalne humanitarne inicijative i predstavlja pomoć nastradalima u ovogodišnjim poplavama u celoj Srbiji.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *