Zgrade kao da su od Lego kockica; Foto: Corwin
Regionalni projekti

Nagrižene kule niču u Ljubljani po projektu OFIS Arhitekti

Slovački investitor Corwin planira izgradnju stambenog naselja Kvartet u ljubljanskom kvartu Šiška. Očekuje se da će građevinski radovi na investiciji od 45 miliona evra započeti u prvoj polovini 2020. godine, a da bi prvi stanari mogli bi da se usele krajem 2022. godine.

Stambeno naselje Kvartet izgradiće Šiška Residence, slovenačka kompanija u vlasništvu slovačkog Corwina koji je osnovan pre deset godina u Bratislavi i vodeći je investitor u Slovačkoj.

Kvartet je projektovao ljubljanski arhitektonski studio OFIS Arhitekti, s kojim je Corwin već sarađivao na kancelarijskom i stambenom kompleksu u Bratislavi. Četiri kule, koje kao da su od Lego kockica, završavaju se smaknutim kubusima drugačije materijalizacije u odnosu na fasadu, čime se ne stvara samo prostor za zelene terase već i impresivan efekat nagriženog objekta.

Skaknutim kubusima ostvaren je prostor za zelene terase; Foto: Corwin

Kule se završavaju smaknutim kubusima čime se ne stvara samo prostor za zelene terase već i efekat nagriženog objekta.

Novo naselje imaće četiri kule sa 16 spratova s ukupno 221 stana, biciklanu za oko 500 bicikala i podzemnu garažu za oko 300 automobila. Igrališta za decu i prostor za druženje stanara takođe su planirani na zelenim površinama oko zgrada.

Kvartet će imati jednosobne, dvosobne i četverosobne stanove, 33 stana će biti napravljeni tako da odgovaraju starijim osobama ili osobama sa invaliditetom, a svi stanari imaće pogled na Alpe.

Svi stanovi imaće pogled na Alpe; Foto: Corwin

Plac od bankrota

Corwin je kupio zemljište od 7.000 kvadrata u Ljubljani u martu 2018. od slovenačke banke, nakon bankrota velike izvođače kompanije GPG Inženiring. Zajedno s placom, Corwin je takođe kupio projekat GPG Inženiringa za stambeni projekat sa 180 stanova, ali ga je na kraju bitno promenio, piše Slovenia Times.

 

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. miki

    i osim nagriženih zgrada ko je lud da kupi gajbu i bude nagrižen dok ga komšija iznad voajeriše šta radi recimo sa ženom na plus 3o u julu mesecu,ne treba mu dvogled!balkon,terasa šta li je već to ispod? gde je privatnost?jel to slovenci pate za komunizmom koga nikad nisu imali pa da probaju?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *