Domaći projekti, Izdvojeno

Leptiri nastanili fasadu stambene zgrade u Beogradu

Ambijent mirne Tikveške ulice u srcu Voždovca inspirisao je arhitektonski tim Atelier Kaštelan da kreira stambeni objekat T5.

Osnovna ideja bila je da se arhitekturom stvori potpuno novi doživljaj prostora i da elementi objekta postanu novi akcenti po kojima će ulica postati prepoznatljiva. Simetrija pravilne forme objekta, koji je obučen u tople tonove, razbijena je centralno postavljenim arhitektonskim elementom – apstraktnom kompozicijom u formi drveta – koja je dodatno naglašena paletom jarkih boja u pozadini.

kastelan-t5-08

Upečatljivi detalji u obliku leptira, grana i lišća kreiraju potpuno neočekivani efekat na fasadi objekta. Ova zgrada od 600 kvadratnih metara čiju je izgradnju finansirala kompanija Beomarket tako je postala veoma prepoznatljiv objekat u Beogradu.

kastelan-t5-02

Stambeni prostori okupani svetlošću zahvaljujući velikim staklenim površinama, sa ugrađenim aluminijumskim zastorima na motorni pogon, stvaraju osećaj stambenog komfora potpuno prilagođenog stilu života moderne gradske porodice.

kastelan-t5-09

kastelan-t5-06

Kontinualna linija donjeg dela fasade krije pojas prirodnog zelenila koji se nastavlja u apstraktne oblike.

kastelan-t5-07

Prizemlje je zbog nagiba trotara denivelisano, a ulaz u objekat formiran je sa bočne strane.

Nenametljivo uvučena kapija uvodi u ambijent gde se stroge ravne linije kombinuju sa apstraktnom nadstrešnicom koja se završava fontanom i vodenim zidom pored ulaza.

kastelan-t5-13

Enterijer je obogaćen autorskim komadima nameštaja, originalnim grafičkim rešenjima i interesatnim detaljima koji su upareni sa dinamičnim osvetljenjem i pozadinskom muzikom.

kastelan-t5-10

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *