Model LG Therma V toplotne pumpe – R290 monobloc; Foto: LG Electronics
Promo

R290 Monobloc Therma V: Nova LG toplotna pumpa podiže standarde

Izuzetne performanse ovog LG-jevog uređaja obezbeđuju komforno i prijatno okruženje u unutrašnjosti, bilo da je napolju letnja žega ili hladno zimsko jutro.

Kompanija LG Electronics predstavila je najnoviju R290 Monobloc Therma V toplotnu pumpu, podižući postojeće standarde u nekoliko segmenata.

Ovaj inovativni uređaj podjednako pouzdano zagreva ili hladi prostor, obezbeđuje toplu vodu i jedno je od energetski najefikasnijih rešenja do sada.

Izuzetno snažne performanse i atraktivan dizajn ove pumpe čine je, uz njenu ekološku komponentu, idealnim uređajem za moderno domaćinstvo 21. veka.

R290 Monobloc Therma V zadovoljava najstrože evropske propise energetske efikasnosti; Ilustracija: LG Electronics

Rad u izuzetno tihom režimu

Novi R290 Monobloc Therma V uređaj kompanije LG, koja je kod nas odavno prepoznata kao jedan od vodećih proizvođača toplotnih pumpi, koristi tehnologiju rashladnog fluida R290 sa redukovanim uticajem na globalno zagrevanje od svega 3 jedinice (GWP).

Pomoću specijalnog kompresora, pumpa izvlači toplotu iz spoljašnjeg okruženja i tako dobija neophodnu energiju koju potom transformiše i u unutrašnjoj prostoriji obezbeđuje komforno i prijatno okruženje, bilo da je napolju letnja žega ili hladno zimsko jutro.

Pored toga što zadovoljava najstrože evropske propise energetske efikasnosti, R290 Monobloc Therma V radi u izuzetno tihom režimu (proizvodi buku od svega 49 dB, za nominalnu snagu za modele od 12 kW).

Uređaj može da radi čak i kada je napolju ekstremnih -28ºC; Foto: LG Electronics

Uređaj je pogodan kako za ugradnje u okviru manjih, već korišćenih stambenih prostora, tako i za velike novogradnje.

Nova LG toplotna pumpa jedna je od najtiših na HVAC tržištu, dok s druge strane, ima izuzetne performanse, jer može da radi čak i kada je napolju ekstremnih -28ºC.

Maksimalna temperatura do koje je moguće zagrejati vodu za sistem grejanja je čak 75ºC. I u režimu hlađenja i pripreme sanitarne tople vode za domaćinstvo ovaj uređaj pruža vrhunsku efikasnost i komfor.

Uređaj se može naći u 4 različite veličine, u opsegu od 9 do 16 kW, tako da je pogodan kako za ugradnje u okviru manjih, već korišćenih stambenih prostora, tako i za velike novogradnje.

Uređaj se može naći u 4 različite veličine, u opsegu od 9 do 16 kW; Foto: LG Electronics

Tamno siva nijansa i rešetkast otvor sa karakterističnom talasastom šarom, savršeno se uklapaju u najrazličitija okruženja.

Kao i gotovo svi ostali kućni aparati kompanije LG, i R290 Monobloc Therma V toplotna pumpa može se povezati na ThinQ aplikaciju i kontrolisati daljinski, a tu su i brojne druge pogodne funkcije i servisi, koje korisnicima daju uvid u potrošnju energije, olakšavaju instalaciju i servisiranje: LATS Therma V, LATS energy lab, LG MV i BECON.

Pored ovako naprednih karakteristika, model LG Therma V toplotne pumpe – R290 Monobloc, posebno se izdvaja po svom futurističkom dizajnu. Tamno siva nijansa i rešetkast otvor sa karakterističnom talasastom šarom, savršeno se uklapaju u najrazličitija okruženja, dajući im novi, futuristički izgled doma budućnosti.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *