LG Multi V i uređaj predstavljen je prošle sedmice na Zlatiboru; Foto: LG Electronics
Promo

Ova toplotna pumpa sama nauči koju temperaturu prostorije volite – Upoznajte LG Multi V i

Veštačka inteligencija, samostalno prilagođavanje snage hlađenja ili grejanja, redukcija buke i automatsko uklanjanje snega i uređaja samo su neke od karakteristika novog VRF rešenja.

Kompanija LG Electronics predstavila je domaćoj javnosti novi Multi V i uređaj sa promenljivim protokom rashladnog sredstva (Variable Refrigerant Flow – VRF).

Bili smo u prilici da se upoznamo sa brojnim pametnim funkcijama novog uređaja, prevashodno namenjenog za srednje i veće objekte, poput poslovnih zgrada, škola, tržnih centara, stambenih kompleksa, industrijskih postrojenja ili hotela.

Uređaj je izuzetno energetski efikasan i nudi brojne sofisticirane i pametne funkcije koje pomažu u smanjenju energetske potrošnje za prijatniju unutrašnjost – i tišu spoljašnost – tokom cele godine.

Automatsko zagrevanje unapred omogućava korisnicima da uživaju u toplom enterijeru; Foto: LG Electronics

Automatski prilagođena snaga hlađenja ili grejanja

Nenad Črnila, projektni menadžer predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji, naglasio je napredne karakteristike Multi V i uređaja, poput sofisticiranog AI motora koji omogućava AI Smart Care funkciju.

Ova funkcija koristi prostorno i situaciono učenje za optimizaciju rada i tako automatski prilagođava snagu hlađenja ili grejanja prema više promenljivih varijabli, poput broj ljudi u prostoriji, vlažnosti vazduha, unutrašnju i spoljašnju temperaturu. Optimizacijom rada se uštedi do 24,7 odsto energije.

Tu je i AI Indoor Space Care funkcija koja pomaže u održavanju temperature i smanjenju energetske potrošnje automatskim uključivanjem/isključivanjem unutrašnjih jedinica u prostorijama, u zavisnosti od toga da li je neko prisutan u prostoriji.

Noise Target Control funkcija reguliše zvučnost spoljne jedinice tako da ne smeta ljudima koji žive ili rade u susedstvu

Pored navedenih, novi Multi V i uređaji imaju i dodatne funkcije koje ih izdvajaju po kvalitetu i praktičnosti.

AI Energy Management funkcija omogućava korisnicima da postave granice energetske potrošnje, što dodatno doprinosi većoj funkcionalnosti Multi V i uređaja i manji utrošak struje.

Noise Target Control funkcija reguliše zvučnost spoljne jedinice tako da ne smeta ljudima koji žive ili rade u susedstvu. Korisnici mogu unapred da podese ograničenje zvuka – od 50 do 70 decibela.

Weather Information Interlocking Control omogućava automatsku sinhronizaciju uređaja na osnovu spoljašnjih vremenskih prilika – uključujući zagrevanje unutrašnjosti i automatsko uklanjanje snega sa spoljašnje jedinice uređaja – ukoliko pada sneg.

Više od 150 gostiju iz zemlje i regiona upoznalo se sa brojnim pametnim funkcijama novog uređaja; Foto: LG Electronics

Sistem sam uključujuje zagrevanje unutrašnjosti i automatsko uklanjanje snega sa spoljašnje jedinice uređaja.

Automatsko zagrevanje unapred omogućava korisnicima da uživaju u toplom enterijeru, čak i tokom najhladnijeg perioda godine, dok automatsko uklanjanje snega sprečava nakupljanje i stvaranje leda na spoljnoj jedinici uređaja ukoliko uređaj nije uključen a sneg pada.

Auto Tuning sistem automatski podešava kompresor i motor tokom početne instalacije ili kada dolazi do zamena, pa je podešavanje i servisiranje brže i lakše.

Sistem daljinske nadogradnje LG VRF rešenja može automatski da ažurira poslednju verziju softvera. Pored toga, Multi V i nudi AI Smart Diagnosis, automatizovanu analizu sistema i lako čitljive izveštaje o statusu uređaja, što ga čini pouzdanijim, a dodatno skraćuje vreme servisiranja.

Od -30 do +52 C

Performanse uređaja su pouzdane čak i u ekstremnim vremenskim uslovima, zbog čega je Multi V i nadmašio prethodnika i postao energetski najefikasnije LG VRF rešenje do sada.

Opseg rada u grejanju do -30 C, opseg rada u hlađenju do +52 C. Novi biomimetički ventilator i unapređen protok vazduha sinhronizuju rad kako bi smanjili potrošnju energije motora ventilatora. 

Izvanredni uređaj kompanije LG pruža svež, prijatan vazduh u zatvorenom prostoru, bez obzira na godišnje doba. Uređaj radi nazivnim kapacitetom na temperaturama od -10 u grejanju do +43 stepena celzijusa u hlađenju. 

Automatska podešavanja, daljinsko upravljanje i nadogradnja samo su neke od pametnih funkcija AI motora Multi V i uređaja. Pametne funkcije pružaju veću praktičnost i podižu sveukupno korisničko iskustvo.

Nov LG Multi V i uređaj će postaviti nove standarde u ovom segmentu čime kompanija LG još jednom potvrđuje svoju lidersku poziciju na tržištu VRF uređaja sa višestrukom namenom.

Do novog MultiV možete doći i preko novčanih subvencija; Foto: LG Electronics

Osim regulacije prostorne ili temperature vode za grejanje i hlađenje, toplotne pumpe omogućavaju i zagrevanje sanitarne vode.

Nebojša Mišić, LG heating solutions menadžer, istakao je kako su LG toplotne pumpe izuzetno tražene na evropskom i domaćem tržištu, posebno serija Monobloc S, jer pružaju sveobuhvatno rešenje za domaćinstva i objekte malih i srednjih veličina.

Osim regulacije prostorne ili temperature vode za grejanje i hlađenje, toplotne pumpe omogućavaju i zagrevanje sanitarne vode, a sve operacije je moguće obaviti preko mobilne ThinQ aplikacije, ma gde se nalazili.

Pored toga, kupci imaju i mogućnost novčanih subvencija (GEFF program EBRD-a), jer su ovi uređaji izuzetno energetski i ekološki efikasni.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *