Promo

Minimalnim dizajnom prozorskih sistema do povećanja prirodnog osvetljenja

Ukoliko volite da pratite najaktuelnije trendove u arhitekturi onda izaberite aluminijumske sisteme PHOS.

Jesenja atmosfera ima svoje čari ali i mane. Tmurni dani su pred nama što prouzrokuje sve manju količinu dnevne svetlosti u prostorima u kojima živimo. Pozitivan uticaj sunčeve svetlosti i prirodnog osvetljanja na psihu ljudi odavno je poznat, međutim postavlja se pitanje kako u projektovanju zgrada obezbediti maksimalnu količinu svetlosti u datom trenutaku. Rešenje postoji, i ono je vrlo elegantno – zove se PHOS!

Aluminijumski sistemi PHOS nisu slučajno dobili ovo ime. Naime, ova reč na grčkom znači svetlost i ona upravo na najbolji način opisuje najnovije proizvode kompanije ALUMIL jer njih karakteriše minimalistički dizajn koji omogućava najveći moguć prodor svetlosti u unutrašnjost prostorije. Naime, najsavremeniji modeli aluminijumski sistemi ovog proizvođača idu toliko daleko, odnosno toliko tanko, da je širina vidljivog aluminijuma na preklopu krila samo 25 mm! Ovaj impresivni podatak govori nam da je uz pomoć ovog sistema koji se zove SUPREME S650 PHOS moguće napraviti veoma elegantne konstrukcije visoke funkcionalnosti koje pritom omogućavaju maksimalan prodor prirodne svetlosti unutar prostorije.

Po željama arhitekata

Da se radi o sistemu koji je osmišljen da ispuni sve želje arhitekata, govori i podatak da su svi aluminijumski profili potpuno skriveni u zid što naravno dodatno povećava nivo prirodnog osvetljenja.

Glavna prednost sistema SUPREME S650 PHOS jeste unapređenje životnih uslova povećanjem prirodnog osvetljenja i minimalnom vidljivom širinom aluminijuma, čineći da se osoba oseća bliže spoljašnjem okruženju pa samim tim i povećava osećaj slobode.

S druge strane, tu je SUPREME S77 PHOS kojeg karakteriše napredni toplotno izolovanih okretno-nagibni sistem s minimalnim ramovima, skrivenim krilima i okovom. Idealan je za maksimalni prodor prirodne svetlosti zahvaljujući značajnom smanjenju vidljive visine aluminijumskih profila. Naime, vidljiva visina aluminijumskih profila kod ovog sistema je samo 67 mm! SUPREME S77 PHOS ispunjava najzahtevniji nivo toplotne izolacije, vodonepropustljivosti, a u kombinaciji sa zvučnom izolacijom je idealan za najzahtevnije projekte.

Aluminijum u trendu

Ukoliko volite da pratite najaktuelnije trendove u arhitekturi onda izaberite sistem SMARTIA M12500 PHOS. Okosnicu ovog sistema čini genijalni klizni sistem minimalnih vidljivih aluminijumskih profila za maksimalno osvetljenje jer je širina preklapanja krila samo 32 mm što garantuje da ćete i u ovim jesenjim danima imati najveću moguću količinu prirodne svetlosti u svom životnom prostoru.

Posetite ALUMIL izložbeni salon u Beogradu, i uverite se sami u mogućnosti PHOS aluminijumskih prozorskih sistema.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *