Dešavanja, Promo

Dizajniranje profila budućih arhitekata

Preko 100 učesnika pojaviće se na ovogodišnjoj SHARE konferenciji u Beogradu koja će se održati 24. aprila 2018. godine.

Konferencija SHARE je dinamični događaj koja spaja arhitekte i investitore širom Evrope, Azije i Sjedinjenih Američkih Država. U proteklih 20 godina to je postala jedna od najznačajnijih platformi u centralnoj i istočnoj Evropi za spajanje kontakata u arhitektonsko građevinskoj branši. Redovno se održava na godišnjem nivou u Varšavi, Krakovu, Budimpešti, Bukureštu, a od ovde godine SHARE konferencija će se održati i u Beogradu, Atini i Skoplju.

Iz godine u godinu, SHARE konferencija je mesto susreta ideja na kojem arhitekte dele svoja iskustva ali i postavljaju pitanje u kojem pravcu treba da se kreće ova oblast i kakvi nam kadrovi trebaju u budućnosti. Postavlja se pitanje šta tokom vremena ostaje konstanta, a šta kao promenljiva kategorija u profilu jednog arhitekte?

Ostalo je još samo mesec danas do SHARE konferencije u Beogradu, a urednički tim ovog događaja izašao je sa projektom „Dizajniranje profila budućih arhitekata„. Ovaj projekat će biti otkriven 24. aprila u Beogradu kada će se održati SHARE konferencija koju organizuje PRO Event Association, AB Plus Events i Društvo arhitekata Srbije.

Pogledajte više o ovom manifestu sa konferencije SHARE Bukurešt 2017. ovde.

SHARE Forum je odlično mesto susreta arhitekata i investitora pa će zato 23. aprila, veče pred konferenciju, biti organizovan koktel. Mesto i satnica biće naknadno objavljeni.

Zbog toga vas pozivamo da se pridružite SHARE Belgrade 2018 konferenciji, delite ideje, svoje projekte i ubeđenja kako bi unapredili našu profesiju.

 

Do tada, pogledajte kako je izgledao SHARE Tirana 2018. Više na ovom linku.

Moderator je bio arhitekta Borislav Ignatov, predsednik društva arhitekata Bugarske, dok su gosti bile arhitekte Xander VERMEULEN WINDSANT (Holandija), Habibeh MADJDABADI (Iran), Giuseppe FARRIS (Belgija) i Carlo BERARDUCCI (Italija).

Iranski arhitekta Habibeh Madjdabadi (levo), jedan od govornika u Beogradu, rekao je „da je svaki novi projekat nova mogućnost za istraživanje. Naravno, eksperimentisanje zna da bude teško, ali na kraju krajeva nagrada je pronalaženje rešenja za problem“. Pogledajte SHARE Tirana 2018 ovde.

Arhitekta Giuseppe Farris: „Verujem u kooperacija budućnost arhitekture. Vi ste ti koji započinjete jednu priču, a onda ona potom raste kroz druge ljude koji omogućavaju da se ona razvije do kraja“.

Arhitekta Xander Vermeulen Windsant (u sredini slike) veruje da je „arhitektura kao profesija danas u krizi. Ako želimo da napravimo nešto, arhitektura mora postati integralni deo multidisciplinarnih rešenja“. Pogledajte intervju ovde.

Prijavite se

 

Prijavite se za konferenciju SHARE! Članovi Društva arhitekata Srbije mogu se besplatno registrovati do 1. aprila 2018. godine ovde.

Za registraciju i ostale detalje kliknite ovde.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *