Share Beograd 2019 počine 9. maja
Promo

Ostalo je još manje od sedam dana do konferencije SHARE Beograd 2019

Drugo izdanje SHARE Beograd počinje 9. maja 2019. Nađite nas u Jugoslovenskoj kinoteci na uzbudljivom danu prezentacija nagrađivanih projekata,debatai radionica o stvarima vezanih za arhitekturu i šire.

Međunarodni govornici iz zemalja kao što su Austrija, Srbija, Holandija, Rumunija, Poljska, Belgija, Bugarska i Velika Britanija su već potvrdili svoje prisustvo na konferenciji. Ove godine smo vam pripremili tri neverovatna panela, obuhvatajući projekte velikih razmera u Srbiji, arhitekturu i fasade i sprecijalno predavanje za goste koje će održati naš glavni govornik, Sven THORISSEN, rukovodilac MVRDV-a.

Još ima vremena da nabavite svoju kartu!

Ako još niste imali prilike da kupite kartu, postoji specijalni paketi. Za  više informacija o raspoloživosti i dodatnim pogodnostima karata, posetite našu zvaničnu stranicu SHARE Beograd 2019.

  • Standardna karta – 49€ (29€ za članove UAS-a ). Članovi Udruženja arhitekata Srbije (UAS) imaju benefit popusta prilikom registracije, na osnovu koda za popust dobijenog od udruženja. Ovaj popust važi samo za standardne karte. Kod je VpMk19. 
  • Karta za mlade – 15€. Samo za mlade ispod 30.godina.Paket sadrži sve pogodnosti kao i standardna karta.
  • Specijalna karta za mlade (2+1) – 30€. Studenti koji kupe dve karte dobijaju treću gratis.
  • Biznis karta – 499€. Uključuje pristup SHARE Beograd 2019 predavanjima za dva učesnika, iobuhvata nekoliko ekskluzivnih pogodnosti.

EKSKLUZIVNA PONUDA za arhitekte: akreditovane arhitekte ostvaruju popust od 100% na registraciju za SHARE Beograd 2019. Registracija s besplatnim popustom je zasnovana na kodu popusta dobijenom od Inženjerske komore Srbije (INKOMORA). Kod je xgr4.

VAŽNA NAPOMENA: Sve prezentacije će biti održane i na srpskom i na engleskom jeziku, sa zajedničkim prevodom, kako bi zagarantovali odličnu komunikaciju za sve učesnike konferencije.

Upoznajte srpske govornike na  SHARE Beogradu 2019

Vladimir LOJANICA | Proaspekt 

Osnovan 2000. godine, srpski arhitektonski studio Proaspekt usmerava svoje aktivnosti  na arhitektonsko projektovanje, dizajn enterijera i urbanističko planiranje, kroz različite metode i tehnike kao što su idejna rešenja, multimedijalne prezentacije i konsultovanje. Arhitekta Vladimir Lojanica, osnivač biroa, pridružiće nam se na SHARE-u Beograd 2019. godinesa specijalnom prezentacijom pod nazivom „Autobuska stanica i NCR zgrade“, koja će se fokusirati na priznate projekte koji su završeni tokom prethodnih godina.

Zoran ABADIĆ | Studio 1X2 

Osnovan 2005. godine, srpski arhitektonski biro 1X2STUDIO posvećen je dizajniranju i izgradnji javnih i stambenih objekata, posebno pravosudnih objekata, sudova i infrastruktura, socijalnog stanovanja i stanovanja za izbeglice i raseljena lica. Neki od najnovijih nagrada i spomena studia su: Nagrada Big See Architecture, Ljubljana 2019, Nacionalna nominacija za nagradu Mies van der Rohe 2019, i Posebno priznanje 21. Salona arhitekture.

Osnivač studija, arhitekta Zoran ABADIĆ, imaće posebnu prezentaciju na SHARE-u Beograd 2019. godine na temu „OBJEKAT Zgrada sudske vlasti – Prekršajni sud Pančevo“ – projekat koji je usmeren na preseljenje prekršajnog suda Pančevo na periferiju. Cilj je razviti demokratski entitet javne institucionalne modernosti u okviru nove stvarnosti koja predstavlja njegove principe i ciljeve u vezi sa poboljšanjem pružanja pravde – nezavisnost, nepristrasnost i kvalitet, kompetentnost, odgovornost i efikasnost.

Foto: Zoran Abadić

Snežana VESNIĆ | Studio Neoarhitekti

Arhitekta, asistent na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i suosnivač studia Neoarhitekti, dr Snežana Vesnić je nagrađivani autor, dva puta nominovan za nagradu Mies van der Rohe (Poslovna zgrada Tekstil, 2009, Villa Pavlović, 2019). Njen teorijski rad i arhitektonska praksa fokusirani su na istraživanje i proizvodnju „arhitektonskih koncepata“.

Arhitekta, vanredni profesor na Odseku za arhitekturu UBFA i objavljivani autor, dr Vladimir Milenković, suosnivač je srpskog studia za arhitekturu Neoarhitekti, zajedno sa koleginicom Snežanom Vesnić. Područje njegovog interesa uključuje teoriju forme, metodologiju dizajna i prakse projektovanja. Autor je i dve knjige: „Arhitektonska forma i multifunkcionalnost“ (Beograd 2004) i „Forma prati temu“ (Beograd 2015).

I Snežana Vesnić i Vladimir Milenković iz studia Neoarhitekti pridružiće nam sena SHARE-u Beograd 2019. na posebnoj prezentaciji o vili Pavlović – jednom od najimpresivnijih arhitektonskih projekata studija; rezidencijalnoj vili smeštenoj na ivici polu-urbanog naselja, na vrhu jedne od najpoznatijih planina u Srbiji.

Dragana KONSTANTINOVIĆ | Univerzitet u Novom Sadu

Dr Dragana Konstantinović radi kao docent na Katedri za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Radi kao arhitekta i kao aktivni istraživač u oblasti arhitekture i urbanizma. U poslednje vreme arhitektonska praksa je povezana sa Odeljenjem za arhitekturu i urbanizam, koji je bio zadužen za razvoj velikih projekata u okviru Univerzitetskog kampusa Novi Sad, uključujući: Univerzitetsku zgradu Univerziteta i naučno-tehnološki park UNS, faza 2.

OPERA OMNIA Razlikovanje | Arhitekta Aleksandar STJEPANOVIĆ

Za značajna dostignuća u oblasti arhitekture, kao i za ulogu odigranu u razvoju značajnih arhitektonskih projekata tokom njegove karijere, ove godine na SHARE-u Beograd 2019. “Opera Omnia” SHARE sertifikat će biti uručen arhitekti Aleksandru STJEPANOVIĆU, bivšem predsedniku Saveza arhitekata u Srbiji.

Nakon diplomiranja na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1957. godine, Aleksandar Stjepanović se zaposlio u Urbanističkom zavodu. 1963. godine, u vreme važnih dostignuća na arhitektonskim konkursima u Beogradu i Zagrebu, postao je asistent na domaćem univerzitetu. Tokom svoje karijere bio je predsednik Udruženja arhitekata Beograda (od 1995. godine) i Saveza arhitekata Srbije;kao i član uredništva časopisa „Arhitektura-urbanizam“.

Obiman rad Aleksandra Stjepanovića obuhvata preko 80 projekata, od kojih je realizovano više od trećine. Na predlog prethodnih kolega dobitnika najviših priznanja Saveza arhitekata Srbije, osvojio je Veliku nagradu za arhitekturu 1992. godine.

Radionica: „ZUMTOBEL“ / „Upotreba novih tehnologija u predstavljaju svetlosnih rešenja“

Pretvorite vaš pametni telefon u uređaj za virtuelnu stvarnost i istražite novi nivo osvetljenja. Probajte i osetite kako se rešenja za osvetljenje mogu predstaviti na moderan način i kako možete imati koristi od znanja o tehnologiji koja se može podešavati.

Predstavljaju: Denis Biškup, regionalni marketing menadžer SEE Zumtobel grupe.

 

Pogledajte i ko će biti strani govornici na SHARE Beograd 2019:

Prezentacije koje ne smete propustiti na konferenciji SHARE Beograd 2019

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *