LG ThinQ aplikacija omogućava korisnicima omogućava daljinsko nadgledanje i kontrolu; Foto: LG
Promo

Toplotne pumpe za savršenu toplotu i udobnost vašeg doma

Dugoročna investicija koja omogućava manju potrošnju energije i emisiju štetnih gasova u okruženju, ali i umanjene račune za električnu energiju.

Zaštita životne sredine je u današnje vreme postala nezaobilazna tema, a sve više ljudi prelazi na energetski efikasna rešenja za hlađenje i grejanje, kako bi smanjili izdatke u kućnom budžetu i ujedno zaštitili prirodu. Idealno rešenje za brzo, efikasno i ekonomično grejanje, ali i hlađenje jesu toplotne pumpe.

Toplotne pumpe su uređaji koji koriste energiju iz spoljašnje sredine za zagrevanje ili hlađenje unutrašnjeg prostora, kao i pripremu sanitarne tople vode. One su izuzetno ekonomične, budući da koriste visok procenat besplatne energije iz okruženja.

U zavisnosti od toga koji izvor energije iz prirode koriste, možemo ih podeliti na toplotne pumpe vazduh-voda, vazduh-vazduh, zemlja-voda i voda-voda.

Pored toga što ih odlikuje moderan dizajn i visoka funkcionalnost LG toplotne pumpe vazduh-voda imaju vrhunsku efikasnost kao i izuzetno nizak nivo buke pa su idealne za vikendice i mesta na kojima želite samo odmor i relaksaciju. Pri tom, omogućavaju grejanje čak i na izuzetno niskim temperaturama.

LG toplotne pumpe vazduh-voda imaju vrhunsku efikasnost kao i izuzetno nizak nivo buke; Foto: LG

Neće vas izdati ni u hitnim slučajevima

Model Therma V Split R410a sadrži kontroler za grejanje sa poboljšanim korisničkim interfejsom sa 4,3 inča širokim LCD ekranom u boji, prednjim kućištem od finog stakla i LED panelom osetljivim na dodir. Novi elementi poboljšavaju korisničko iskustvo dok jedinstveni inteligentni senzor sa tehnologijom za kontrolu pritiska i temperature obezbeđuje brzu i tačnu reakciju na varijaciju opterećenja.

Model Therma V R32 Hydrosplit IWT je jedinstven model koji kombinuje rezervoar za vodu, sve neophodne cevi i druge module u jednu jedinicu. To što su spoljašnja i unutrašnja jedinica spojene samo cevima za vodu znači da ne morate da brinete o mogućnosti curenja rashladnog sredstva u životnom prostoru. Takođe, bez cevi za rashladno sredstvo instalacija je jednostavnija i štedi prostor.

Ukoliko se pitate šta bi se desilo da se pumpa pokvari ili se pojavi iznenadna greška, treba da znate da vas LG Therma neće izdati i da će u hitnim slučajevima nastaviti sa neprekidnom proizvodnjom toplote do obavljanja servisa. Čak i kod većih grešaka aktivira se električni grejač tako da je grejanje u vašem domu zagarantovano.

Idealno rešenje za brzo, efikasno i ekonomično grejanje; Foto: LG

Putem pametne LG ThinQ aplikacije može se podesiti temperatura ili regulisati rad toplotne pumpe preko mobilnog telefona.

LG je odavno prepoznao prednost jednostavnosti koje nose pametne tehnologije, pa tako pumpe reaguju i na komande putem pametne LG ThinQ aplikacije, koja se nalazi na Google ili App Store servisima, a korisnicima omogućava daljinsko nadgledanje i kontrolu, tako da se može podesiti temperatura ili regulisati rad toplotne pumpe preko mobilnog telefona. Aplikacija LG ThinQ može da se aktivira i preko glasovnih komandi ili korišćenjem Google Homea.

Ukoliko tražite adekvatno rešenje za grejanje/hlađenje u svom domu, ne treba da vas brine iznenadni pad temperature ili pak vrela leta na gradskom asfaltu. Toplotne pumpe su dugoročna investicija jer omogućavaju manju potrošnju energije i emisiju štetnih gasova u okruženju, ali i umanjene račune za električnu energiju.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *