Mapa gradilišta Srbije je za dve godine otvorena preko 300.000 poseta; Foto: Gradnja.rs
Građevinarstvo

Obaranje rekorda: 1.250 detektovanih gradilišta u Srbiji

Iako je građevinska sezona 2018. godine bila vrlo uspešna sa oko 800 mapiranih objekata, godina za nama pomerila je tu brojku na preko 1.250.

Mapa gradilišta Srbije jedan je od najtraženijih sadržaja portala Gradnja.rs pa ne čudi podatak što je za dve godine donela preko 300.000 poseta. Pokrenute 2018. godine prvo sa gradilištima lociranim za Novi Sad i Beograd, projekti su se zatim nizali širom Srbije. Informacije o novim gradilištima stizale su na mnogobrojne načine, a često su najvrednije bile one koje pošalju slobodni dopisnici. Na Mapi gradilišta su prikazane stambene zgrade, poslovni objekti, škole i vrtići, fabrike, hoteli, sportski i verski objekti pa čak i aerodromi.

Podatak da je Mapa u 2019. godini pregledana 190.000 puta, potvrđuje ne samo ogromni interes za novogradnjom već i veliku građevinsku aktivnost u Srbiji.

Očigledno najveća građevinska aktivnost zabeležena je u velikim gradovima naše zemlje koji su raspoređeni u vidu ekonomske osovine duž značajnijih saobraćajnica Srbije. Na taj način nastao je vizuelni klaster sa rasporedom Subotica – Novi Sad – Beograd – Kragujevac – Kruševac – Niš. Izvan ove okosnice, značajan broj gradilišta uočava se na Zlatiboru, ako imamo u vidu naseljenu površinu, ali i cenu stambenog prostora koja parira čak i prestonici. Mestimično, formirani su građevinski centri na periferiji Srbije, u pograničnim oblastima poput Loznice i Novog Pazara. S druge strane, najmanje se gradi na istoku naše zemlje.

Iako je građevinska sezona 2018. godine bila vrlo uspešna sa oko 800 mapiranih objekata, godina za nama pomerila je tu brojku na preko 1.250. Uz to primetili smo neočekivano veliku razliku posećenosti poslednje dve godine. Tokom 2018. godine, Mapa gradilišta otvarana je u proseku 8.000 puta mesečno, dok se taj broj u godini za nama udvostručio. Podatak da je Mapa pregledana 190.000 puta godišnje, još jedanput potvrđuje ne samo ogromni interes za kupovinom novih stanova već i veliku građevinsku aktivnost u Srbiji.

Dvostruko više pregleda Mape gradilišta u 2019. godini u odnosu na 2018.

Građevinska sezona 2020.

U skladu s povećanjem vrednosti investicija iz godine u godinu, najveći broj posetilaca mape su potencijalni kupci stanova, entuzijasti, ali i firme koje detaljnim informacijama o aktuelnim gradilištima olakšavaju svoje poslovanje.

S obzirom na očekivana ulaganja u Srbiji, u građevinskoj sezoni 2020. očekuje se još više lociranih gradilišta kao i još više posetilaca.

Mapi gradilišta Srbije možete besplatno pristupiti ovde.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *