Modularni objekti se prave brzo i kvalitetno; Foto: Arhimod
Građevinarstvo, Izdvojeno, Promo

Modularni objekti iz Vrčina: Od ideje do useljenja za samo dve nedelje

Arhimod objekti grade se brzo, bezbedni su i energetski efikasni, a mogu se i naknadno proširiti bez rizika od oštećenja ili narušavanja postojećeg dizajna.

Tradicionalna gradnja često podrazumeva duge rokove, nepredviđene troškove, kao i neizvesnost u svim fazama planiranja i izgradnje objekta do konačne realizacije željenog cilja.

Kao protivteža, u svetu i kod nas sve češće se javlja potreba za modularnom gradnjom, posebno u situacijama kada stambeno pitanje želi da se reši na bezbedan, kvalitetan i energetski efikasan način, a da se pritom značajno uštedi na vremenu.

Modularni objekat od 42,5 + 14 kvadrata terasa (veličina po želji kupca); Foto: Arhimod

Mogućnost naknadnog proširenja

Iako je jedno vreme bilo uvreženo mišljenje da je modularni način gradnje „arhitektura bez slobode”, danas modularne zgrade ispunjavaju sve kriterijume i zahteve modernih i održivih nekretnina, bilo da je u pitanju udoban dom za svakodnevni život ili vikendica u prirodi, na obali, planini ili bilo kojoj drugoj lokaciji .

Kako za naš portal navodi Milomir Ćurčić iz kompanije Arhimod iz Vrčina, montiranje i izgradnja modularnih objekata radi se prema individualnim potrebama i zahtevima svakog klijenta.

Princip ovakve gradnje, podrazumeva i da u svakom momentu postoji mogućnost naknadnog proširenja već izgrađenog prostora bez rizika od oštećenja ili narušavanja postojećeg dizajna.

Unutar modularnog objekta; Foto: Arhimod
Unutar modularnog objekta; Foto: Arhimod

Čitav proces od ideje i realizacije do useljenja Arhimodovih objekata traje samo dve nedelje.

Takođe, jednom sagrađen objekat može se u budućnosti preneti na bilo koju drugu lokaciju ili pak renovirati i promeniti njegov kompletan dizajn, a sve u roku od samo nekoliko dana.

„Svi naši objekti su građeni od najkvalitetnijih materijala, moderni su, dugotrajni, energetski efikasni i, što je najvažnije, visoko su bezbedni”, kažu u Arhimodu, dodajući da zemljotresi, klizišta i druge elementarne nepogode ne mogu srušiti objekat niti mu pričiniti značajnu materijalnu štetu. U slučaju poplave, renoviranje i vraćanje u prvobitno stanje može trajati najduže četiri dana.

Arhimodovi objekti grade se u skladu sa CE i ISO, najvišim svetskim građevinskim standardima, a čitav proces od ideje i realizacije do useljenja traje samo dve nedelje.

Različiti moduli i njihovo kombinovanje

Postoje višenamenski objekti od 30 do 168 metara kvadratnih (neto) koji su mogu kombinovati iz različitih modula u zavisnosti od želje kupaca. To su i polumoduli koji su napravljeni iz razloga da bi se mogla proširiti spavaća soba ili dnevni boravak i na taj se objekat može prilagoditi kupcu.

Osnovni modul i kombinacija modula; Foto: Arhimod

Od čega se prave modularni objekti

Moduli se prave od čelične konstrukcije koji su koncipirani tako da mogu da stanu u gabaritni transport.

Pod objekta se pravi od pocinkovanog lima pa je objekat dugotrajan. U zavisnosti od opremljenosti, modularni objekti mogu sa različitim nivoom izolacije pa tako kuća može doći doći sa 10 centimetara vune plus 10 cm fasadnog panela sa tvrdopresovanom kamenom vunom, što zadovoljava energetsku efikasnost do klase A.

Objekat dolazi na lokaciju završen 80 posto, a potom se na licu mesta rade završni radovi.

Od kafića do turističkih kompleksa

Na sve objekte dobija se višegodišnja garancija na materijale kao i na građevinske radove, dok nivo opreme klijent bira prema svom ličnom stilu i potrebama, kažu u Arhimodu.

Pored stambenih objekata, vikendica ili bungalova za odmor, ova kompanija gradi i višenamenske komercijalne objekte većih kapaciteta.

Turistički kompleksi na atraktivnim lokacijama, sve vrste kolektivnog smeštaja većih kapaciteta, vrtići, škole, starački domovi, hoteli, kolektivni centri, mini tržni centre i prodavnice –  sve se ovo danas može podići uz pomoć modularne gradnje.

Iz Arhimoda napominju da imaju i idealna rešenja za montažne kancelarije, restorane, kafiće i druge objekte po želji klijenta.

Porodična kuća
Porodična kuća
Arhimod za kupce organizuje promo dan 14. i 15. oktobra; Foto: Arhimod
Arhimod za kupce organizuje promo dan 14. i 15. oktobra; Foto: Arhimod

Cena modularnih objekata

I naravno, sve na kraju interesuje koliko to košta. Cena modularnih objekata Arhimod košta od 550 evra po metru kvadratnom po sistemu ključ u ruke u zavisnosti od nivoa i kvaliteta opreme.

U ovaj iznos ulazi i cena montaže objekta, cena projekta za izradu temelja i projekat standardnih objekata.

Kontakt

Ako želite da posetite fabriku modularnih kuća i uverite se u kvalitet ovih objekata, ili su vam potrebne bilo kakve informacije o Arhimod proizvodima pozovite 060/060-7002 ili posetite sajt www.arhimod.com.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

9 komentara

 1. arhitekta

  splav im je jako interesantan

 2. Nastas

  Dobar dizajn ovih objekata i energetska efikasnost, kao i dobar odnos cena i kvaliteta je sve što je potrebno da imate kvalitetno stanovanje i objekat u duhu vremena.

 3. Anton

  Lepo, jednostavno, skromno.

 4. Pera

  Obični kontekneri samo lepo ofarbani. Lepo je ovo ali 550 evra je previše. Druga stvar, sve je ovo tanko, odzvanja dok hodaš… Montažne Ok, brvnare OK, čak su i jeftinije, ovo ne vredi toliko

  1. Mićko

   Samo mi nije jasno kako si ti to sve video i procenio?! Neznas razliku izmedju kontejnera i modularne gradnje. Da li si ikada bio u nekom takvom objektu pa znas da škripi? Jedino,ako si bio u mobail home,ali je to razlika dupe i oko. Ja sam posetio ovu firmu i stvarno je za svaku preporuku. Odnos cene i kvaliteta je super i daleko bolje od svega što poštoji na našem tržištu. Ne uporedivo sa brvnarama i montažnim kucama koje su daleko ispod ovog nivoa.

   1. Milojko

    Realno za nas standard i cenu je u pravu,u sopstvenoj reziji garantujem mnogo manju cenu.Kvalitet izrade konkretno ne mogu da komentarisem jer nisam video.

 5. Zelimir Krivokapic

  Da li montirate kuce u BiH.Hvala

 6. Arum

  Postovana gospodo

  Kakva je razlika izmedju vase modularne kuce i kontejnerske kuce?

 7. Lutovac

  Dobar dan, gradite i u CG na more? Hvala

Ostavite odgovor

Obavezna polja *