Enterijeri

Moskovska pivnica inspirisana idejama Kazimira Maljeviča

U neoklasičnoj moskovskoj zgradi otvorena je pivnica Galaxy Bar and Bottle Shop koja je u potpunoj suprotnosti s tradicionalnim izgledom ovakvih lokala.

Korišćenjem savremenih enterijerskih elemenata i novog pristupa dizajnu, rezultovalo je, prema rečima studija Monoloko Design, koji potpisuju enterijer ovog lokala, atmosferom koja „pruža osećaj slobode i razvija maštu“.

Reflektujući kroz svoj projekat ideologiju avangardnog ruskog umetnika i teoretičara Kazimira Maljeviča, Monoloko je kombinovao monohromatski kolorit prostora sa osnovnim principima supermatizma, apstraktnog umetničkog pokreta posvećenom čistom umetničkom osećaju i osnovnim geometrijskim oblicima.

Projekat reflektuju ideologiju avangardnog ruskog umetnika i teoretičara Kazimira Maljeviča.

Ideja je bila da se stvori otvoreni prostora u kome će izvori svetlosti i boje promeniti vizuelne percepcije trodimenzionalnog geometrijskog nameštaja u baru.

Galaxy Bar and Bottle Shop u oku posmatrača oslikava se kao čist i otvoren prostor zahvaljujući monohromatskom koloritu.

Svemirska atmosfera

Monoloko je slojevito koristio plavu boju u oblikovanju enterijera, nastojeći da stvori svemirsku sci-fi atmosferu, u čemu je znatno pomoglo neonsko linearno osvetljenje koje slobodno visi u prostoru.

Neonsko linearno osvetljenje slobodno visi u prostoru i pravi sci-fi ambijent.

„Ideja je bila da se stvori čist, svetao monohromatski prostor koji oslobađan um i širi ljudske pecepcije, kao da hodaju na neobjektivnom umetničkom platnu. Boja ima veliki uticaj na ljudsku percepciju i veoma utiče na raspoloženje i emocije.“, istakle su arhitekte.

Osnova prostora

Foto: Dmitry Chebenenkov via V2com

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *