Aktuelno, Novi objekti

Nacionalni vaterpolo centar u Petnici

Gradnja najvećeg zatvorenog bazena u zapadnoj Srbiji, vrednog oko 3,5 miliona evra trebala bi da počne 2011. godine u Sportsko-rekreativnom centru Petnica čime bi taj kompleks u blizini Valjeva postao nacionalni centar za vaterpolo.

Idejnim rešenjem koji je uradila beogradska firma Arhitektonika, predviđeno je da objekat u kome je smešten olimpijski bazen bude površine 5.500 m2 i da ima tribine sa 560 mesta.

„Tender za izradu glavnog projekta trebalo bi da bude raspisan za dve nedelje. Petinu novca za izgradnju zatvorenog bazena trebalo bi da obezbedi grad Valjevo, a ostatak ćemo tražiti iz NIP-a ili IPA fondova“, najavio je u razgovoru za eKapiju Dragan Jeremić, direktor Direkcije za razvoj Kolubarskog okruga.

On napominje da je na toj lokaciji u Petnici moguća eksploatacija geotermalnih voda čija je temperatura od 29°C dovoljna za zagrevanje bazenske vode i objekta. Time se postiže i velika ušteda.

U okviru tog kompleksa predviđena je i izgradnja objekta za smeštaj sportista čime bi stvorili uslovi i za njihovu pripremu za takmičenja tokom cele godine.

„Želimo da ovaj objekat bude u funkciji tokom cele godine, da se ovde održavaju takmičenja, ali i da služi za pripremu sportista. Paralelno sa izgradnjom bazena u planu je i izgradnja smeštajnog objekta. Reč je komercijalnom objektu, a taj projekat bi trebalo da preuzme neka firma. Moguće da će to biti Vujić Valjevo koji u blizini ima svoje objekte“, rekao je Jeremić.

(Izvor: eKapija)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *