Rešenje novog Trga Galerija: Dragana Veselinović
Studentsko ćoše

20 idejnih rešenja Trga galerija u Novom Sadu

Trg galerija u Novom Sadu već duže vremena čeka da dobije novo urbanističko-arhitektonsko rešenje koje će ovu lokaciju staviti rame uz rame s važnim galerijama koje ga okružuju. Ovo je studentski pokušaj u pronalaženju pravih rešenja!

Galerija Matice srpske, uz podršku Fondacije Novi Sad 2021, realizovala je projekat Park skulptura na Trgu galerija kojim je zelena površina ispred Galerije arhitektonsko/scenskom intervencijom bila pretvorena u Park skulptura. Kao prvi korak u realizaciji ovog projekta, organizovana je izložba Novi Trg galerija sa idejnim projektima studenata Departmana za arhitektru i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, koji su na kreativan i inovativan način osmilili izgled ovog budućeg javno-umetničkog prostora.

Konkurs za Trg galerija bi trebao biti raspisan do kraja godine, kada ćemo dobiti rešenje za ovu važnu lokaciju u gradu.

Arhitektonski konkurs za Trg galerija će najverovatnije biti raspisan do kraja godine, kada ćemo konačno dobiti konkretno rešenje za ovu važnu lokaciju u gradu. Do tada pogledajte kakve ideje imaju studenti arhitekture:

Albert Topić
Ana Hriesik
Marija Arsenijević
Đurđina Bašić
Dragana Veselinović
Isidora Kisin
Jelena Stepanović
Kristina Milošević
Kristina Petrović
Milan Maletin
Milica Gordić
Milica Knežević
Nemanja Peković
Sandra Vrekić
Slađan Lončar
Sonja Đordan
Stefan Stojčić
Stefan Tomić
Teodora Petrović
Zorana Obradović 

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *