Aktuelno

Stovarište u beogradskoj luci pretvoreno u galeriju savremene umetnosti

U Beogradu je otvorena galerija Laufer-Eugster po najvišim svetskim standardima.

Projekat galerije, koja je smeštena u industrijskom prostoru, zapravo u stovarištu u pojasu stare beogradske luke, u Dunavskoj BB, radili su mladi stručnjaci iz arhitektonske asocijacije TEN Zurich sa sedištem u Cirihu. Ovu grupu vodi grupa arhitekata, istraživača i pisaca sa vodećih međunarodnih akademskih institucija. Projektanti odgovorni za koncept i izvođenje jesu Nemanja Zimonjić ETH MSc (Švajcarska), Ognjen Krašna i Miloš Paunović (Srbija).

Stovarište u pojasu stare beogradske luke pretvoreno je galeriju po projektu stručnjaka iz arhitektonske asocijacije TEN Zurich.

 

Osnivači galerije Laufer-Eugster Belgrade su dvojica Švajcaraca koji žive i rade u Beogradu – pisac i publicista David Laufer i proizvođač umetničkih radova Jan Eugster.

„Posle dve uspešno realizovane izložbe u rezidenciji švajcarske ambasade u Beogradu i velikog interesovanja koje su pobudile u stručnoj i široj javnosti, odlučili smo da odemo korak dalje i napravimo prostor u kome će se kontinuirano dešavati izložbe. Na to nas je podstakla zajednička težnja da pomognemo definisanju i marketiranju regionalne scene savremene umetnosti“, poručuju osnivači.

Prostor Laufer-Eugster Belgrade otvoren je izložbom „majstora geto fotografije“ Vladimira Milivojevića Bugija (Boogie), međunarodno priznatog fotografa iz Beograda.

Izložba Bugijevih fotografija moći će da se pogleda 13. i 20. maja od 14 do 18 časova.

Prostor Laufer-Eugster Belgrade otvoren je izložbom Vladimira Milivojevića Bugija

Foto: Andrija Rančić

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *