Do sada je prijavljeno već 50.000 arhitekata
Aktuelno

Posao za arhitekte: Platforma koja spaja klijente s dizajnerima enterijera

GoPillar je onlajn platforma za arhitekte koja im omogućava da ponude svoja enterijerska rešenja klijentima iz celog sveta… i to radom od kuće!

Arhitekta ste i nemate posao? Ovo je idealna prilika za vas! Zaboravite na tavorenje u salonima nameštaja ili keramičkih pločica, jer možete raditi za ono za šta ste se školovali! Sve što vam je potrebno jeste internet konekcija, koju očigledno imate jer čitate ovo, i, naravno, vreme i trud.

Kako stvar funkcioniše

GoPillar je onlajn platforma koja spaja klijente, koji žele da renoviraju svoj prostor, sa arhitektama. Oni prave projektni zadatak, a sve arhitekte koje su zainteresovane da učestvuju u ovom mini-konkursu, rade svoje rešenje projekta i nude ga klijentu. Rešenje koje klijent odabere biće na kraju plaćeno.

Klijent dobija ono što je želeo, a na vama je da se potrudite da ponudite rešenje koje će biti najbolje.

Verovatno vam se odmah upalila crvena lampica i sigurno ste se zapitali gde je u tom slučaju vaš honorar. Nećete ga dobiti! Iako na pravi pogled deluje nelogično – jer što biste radili za džabe – ovakav način funkcionisanja je zapravo veoma fer. Klijent dobija ono što je želeo, a na vama je da se potrudite da ponudite rešenje koje će biti najbolje. Pritom, treba imati na umu da poslova ima dovoljno, da se ne prijavljuju sve arhitekte na sve poslove, kao i da se proces odabira arhitekte određuje u početnoj fazi projektovanja pa se ne može desiti da radite kompletan projekat a da za to na kraju ne budete plaćeni.

Platforma GoPillar spaja klijente sa dizajnerima enterijera

Honorar vredan pažnje

Klijenti dolaze iz celog sveta i to je ono što je posebno interesantno u celoj priči. Kroz zajedničku komunikaciju i rad ostvarićete zanimljive kontakte koji vam kasnije mogu biti od koristi. A što se tiče poslova, oni su zaista raznoliki. Tu su celi stanovi, kuće ili samo jedna soba za koje se traže ponekad samo redizajn, a ponekad i ceo projekat što uključuje osnove, preseke, izglede, instalacije, 3D rešenje, spisak nameštaja i rasvete pa sve do konačnih enterijerskih detalja.

U zavisnosti od složenosti projekta, zavisi i njegova cena. Za kuću od 100 kvadrata, bazični projekat enterijera, koji podrazumeva osnovu, rendere i spisak nameštaja, košta 1.500 dolara. Iako nije nigde navedeno koliko deo od toga zaista pripada arhitekti, saznali smo da se radi o kliznom procentu koji se kreće od 50 do 60%. Tačan iznos biće vam predočen pre nego što se uopšte upustite u projektovanje.

Šta čekate s prijavom?

GoPillar je interesantna platforma koja je osnovana u Italiji kao start-up na temeljima propalog CoContesta. Dizajneri širom sveta odavno rade za sajtove kao što su 99Design pa zašto i vi kao arhitekta ne biste radili od kuće za ceo svet? 50.000 arhitekata je već prepoznalo ovu šansu pa ako i vi mislite da je ovo prava stvar za vas prijavite se na ovom linku.

Kad ste već tu…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Nemanja

    Arhitekta preko interneta? Aha, da, sigurno.

  2. Peer Gynt

    Ovo je kao analogna vestacka inteligencija – platite jedno resenje, a arhitekti vam besplatno izgenerisu preko 20 opcija. Mada jos uvek ne postoje algoritmi da namestaju rendere i biraju namestaj. Odlican napredak u struci!

    Moze i studio da se osnuje na ovom principu. Da li biste pristali da radite projekte ako znate da imate 17% sanse da budete placeni? Gazda baca kockicu i ako ispadne 6 plati 😀 A to je i veca verovatnoca nego na ovom sajtu.

Оставите одговор

Obavezna polja *