STARK kolekcija nameštaja; Vizuelizacija: Selena Vunjerović
Nameštaj i oprema, Studentsko ćoše

Stolice Stark i stočić Starkić: Studentski projekat koji vredi podržati

Ova vizuelno atraktivna kolekcija može biti deo galerijskog, konferencijskog, hotelskog ili stambenog ambijenta i stoga je idealna za masovnu proizvodnju. Zainteresovani?

Portal Dizajn enterijera predstavio je projekat dizajna ovog zanimljivog seta stolica sa stočićem, koji kao autorka koncepta potpisuje Selena Vunjerović, studentkinja završne, treće godine osnovnih strukovnih studija na Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih studija (BAPUSS), na Odseku za umetnost i dizajn.

Stolice nazvane Stark i njihov „mlađi brat“, stočić Starkić, nastali su kao projektni zadatak u okviru predmeta Osnove nameštaja 1, a ideja je, kako kaže autorka, bila stvaranje kolekcije koja je po svojoj estetici neobična i bezvremenska, a takođe i interaktivna jer funkcioniše zajedno sa psihologijom posmatrača.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Stolica Stark i stočić Starkić; Vizuelizacija: Selena Vunjerović

Stil seta inspirisan je Bauhausom, te stolice dobijaju nemačko ime Stark što znači jak/jaka, opisujući tako sam dizajn.

Set je, kako naglašava Selena, namenjen „za neke i za sve, zavisi od posmatrača, kupca, korisnika”, a može biti deo galerijskog, konferencijskog, hotelskog, stambenog ambijenta…

Stark set se pravi od dva tipa potkonstrukcije – plastificiranih čeličnih ili prohromskih cevi i od dva tipa sedalnog dela, kože ili špera. Materijali se mogu kombinovati u zavisnosti od željenog izgleda.

S obzirom na to da je stil seta inspirisan nemačkom školom Bauhaus, stolice dobijaju nemačko ime Stark što znači jak/jaka, opisujući tako sam dizajn, dok stočić kao manja verzija stolice dobija ime Starkić, objasnila je studentkinja BAPUSS-a.

Stark set se pravi od dva tipa potkonstrukcije ; Vizuelizacija: Selena Vunjerović

Kako podržati projekat

Dalja budućnost ovakvog idejnog koncepta je neizvesna, ali sa potencijalom, te da Stark svakako zahteva vreme kako za dalju razradu, tako i za osluškivanje tržišta i proizvodnih mogućnosti.

“Bilo bi dragoceno kada bi se veza između idejnog tvorca i industrije izgradila tako da rezultira zajedničkim projektom. Bilo bi to veliko dobro za obe strane, a i za korisnike, jer bismo na taj način mogli da stvaramo smislenije i dugovečnije proizvode”, zaključuje Jugoslava Kljakić Donić.

Više o ovom projektu, pročitajte ovde.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *