Materijali

Napravite kuću za 65 dana

Kompanija Xella Srbija ponudila je tržištu Ytong energetske i niskoenergetske kuće, koje osim uštede energije svakom kupcu obezbeđuju i uštedu novca i vremena pri gradnji.

Ytong porodična kuća je objekat koji se u potpunosti može izgraditi od Ytong termoblokova, pri čemu se štedi dvostruko. Ytong termoblokovi se vrlo jednostavno obrađuju i ugrađuju, blokovi su velikih dimenzija i male težine, pa je gradnja dva i po puta brža nego klasičnim materijalima. Mala težina dodatno štedi vreme, snagu i gorivo potrebno za transport. Važno je istaći da, zahvaljujući odličnim toplotnim i zvučnim karakteristikama, dodatna izolacija nije potrebna, što omogućava uštedu i do 30% u spoljašnjem zidu.

Xella Srbija ima u svojoj ponudi čak 40 različitih idejnih rešenja kuća koje možete pogledati ovde a ovo su neka od rešenja:

Troškovi grejanja u Ytong porodičnoj kući tokom zime niži su i do tri puta u odnosu na troškove u kući građenoj od klasičnog materijala. Na primer, u kući koja je zidana Ytong termoblokom PLUS 30 prosečna potrošnja plina na mesečnom nivou iznosi 200m3, dok u istom takvom objektu građenom od klasičnog materijala potrošnja ide i do 600m3. Ytong porodična kuća leti rasterećuje rad klima uređaja, što stvara nemerljive dugoročne uštede u energiji i novcu.

Cenovnik Ytong kuća možete pronaći pogledajti na ovom linku.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *